h

Tram Plus? Nee dus! Bree tracé? Weg ermee!

10 september 2002

Tram Plus? Nee dus! Bree tracé? Weg ermee!

De SP-fractie Feijenoord heeft iedereen uit de omgeving Bree / Groene Hilledijk opgeroepen te protesteren tegen het voorgestelde Bree-tracé van de Carnisselandelijn.
Het door wethouder Hulman en de RET voorgestelde tracé is voor de fractie absoluut niet acceptabel.
Veel bewoners gaven gehoor aan de oproep van de SP om in grote getale naar een door de gemeente op donderdag 5 september belegde informatieavond in Het Slag te komen. Stampvol was de zaal met woedende bewoners die wethouder Hulman, en onder-directeur Schrijvers van de RET, flink onder vuur namen. Belangrijkste klacht: Waarom hebben de bewoners geen inspraak?
SP-fractie voorzitter Quintijn Rijsdijk stelde o.a. de vraag waarom dit voorstel was gebaseerd op onvolledige getallen en niet-definitieve berekeningen. Het antwoord was dat er te weinig tijd was geweest om voldoende gegevens te verzamelen. En nee, dat ging ook niet meer lukken VOOR de beslissing over dit tracé in de gemeenteraad....

Op de dinsdag 10 september gehouden hoorzitting van de gemeenteraads commissie verkeer waren er gelukkig weer een groot aantal bewoners aanwezig.
Wederom waren ze door de SP opgeroepen te komen. Alleen een wethouder uit Ridderkerk was positief over de voorliggende optie, hij dreigde zelfs met forse claims als er niet voor dit tracé gekozen zou worden.
Alle andere sprekers waren negatief tot (terecht!) woedend. De raadscommissie beloot dan ook dat voordat het besluit behandeld kan worden, er eerst betrouwbaarder gegevens op tafel moeten komen. Ook adviseerde ze om het van de raadsagenda van 19 september af te halen.

Veel bewoners hebben laten weten heel blij te zijn met de steun van de SP, een aantal heeft al laten weten actie te willen voeren. En natuurlijk zullen ze daarbij alle steun krijgen van de SP-fractie Feijenoord en de gemeenteraadsfractie. In de raad EN op straat!

Zie ook: oproep voor de informatie bijeenkomst in Het Slag van 5 september en de oproep voor de hoorzitting van 10 september.

Bekijk ook de reportage van TV Rijnmond (Realplayer)

Terug naar Archief

U bent hier