h

Westersingel: kledderzooi De antwoorden

29 augustus 2002

Westersingel: kledderzooi De antwoorden

SOB 56480
Rotterdam, 27 augustus 2002.

Beantwoording van de schriftelijke vragen van raadslid Th. Cornellissen van de Socialistische Partij

Aan de Gemeenteraad.

Het lid van de gemeenteraad, H. Cornellissen heeft op 26 augustus 2002 schriftelijke vragen gesteld over de hevige regenval tijdens de Chinese Markt op de Westersingel. Afgelopen weekend vond op de Westersingel de Chinese markt plaats.
Degenen die zich van de Binnenweg naar de markt wilden begeven troffen een onder een vieze kledderzooi (een analyse was moeilijk te maken) bedekte promenade waarop het glijdend, schuifelend en soms gevaarlijk, maar vooral vies lopen was (de troep bleef onder je schoenen plakken en stonk). Zelfs café de Consul had haar deuren gesloten gehouden, althans op het terras, omdat men daar gewoonweg niet kon zitten.
Naast genoemde kledderzooi lag en dreef er nog wel meer rommel op en in de Westersingel.

Hieronder volgen de vragen en de beantwoording.

Vraag 1 Is deze situatie door hevige regenval ontstaan of was hier al eerder sprake van?
Antwoord vraag 1: De situatie is ontstaan door de extreme regenval afgelopen zaterdag waardoor er overstort van het riool heeft plaatsgevonden in de singel.

Vraag 2. Bent u het met de SP fractie eens dat zeker het paradepaardje van Rotterdam waar veel geld geïnvesteerd is, er ten allen tijd op en top uit moet zien.
Antwoord vraag 2: Wij zijn het met u eens dat dit binnen de grenzen van het redelijke ook zou moeten. Wij constateren echter ook dat ondanks het feit dat dagelijks de bakken geleegd worden, de stoep geveegd en het talud van papier en troep wordt ontdaan het de volgende dag weer noodzakelijk is om schoon te maken.

Vraag 3. Zo ja, bent u bereid op zeer korter termijn, liefst vandaag nog, maatregelen te nemen opdat een ieder zich weer kan begeven op de promenade en dan zeker is dat hij of zij na deze wandeling nog "schoon, heel en veilig" is.
Antwoord vraag 3: Vanochtend (27 augustus) is de Roteb begonnen met het wegspuiten van het slib en zij gaat hiermee door totdat dit klaar is. Zonodig wordt morgenochtend verder gegaan.

Vraag 4 Verbaast het u niet dat indien hier al sprake van was, er niemand alarm slaat, of in actie komt om deze situatie te verhelpen en te voorkomen?
Antwoord vraag 4: Gezien de beschreven aanpak is dit niet van toepassing zie antwoord op vraag 2 en 3

Vraag 5 Heeft u eigenlijk wel extra maatregelen genomen voor het schoonmaken en onderhouden van onze buitenruimte, als die in de zomer intensiever gebruikt wordt.
Antwoord vraag 5: Het schoonhouden van deze stad door de Roteb wordt afgestemd op de intensiteit van het gebruik. Dit betekent dat bij evenementen en dergelijke in de stad er intensiever wordt schoongemaakt op de plekken waar dit nodig is. Hetzelfde gebeurt wanneer door natuurlijke gebeurtenissen als afgelopen weekend er extra schoonmaakwerkzaamheden nodig zijn.

Burgemeester en Wethouders van Rotterdam,
De Secretaris, De Burgemeester.

Terug naar Archief

U bent hier