h

Westersingel: kledderzooi

29 augustus 2002

Westersingel: kledderzooi

College van B&W
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam

Betreft: Schriftelijke vragen

Rotterdam, 26 augustus 2002

Afgelopen weekend vond op de Westersingel de Chinese Markt plaats. Degenen die zich van de Binnenweg via de Beeldenroute naar de markt wilden begeven troffen een onder een vieze laag kledderzooi (een analyse was moeilijk te maken) bedekte promenade, waarop het glijdend, schuifelend en soms gevaarlijk, maar vooral vies lopen was. (de troep bleef ook nog onder je schoenen plakken en het stonk).
Zelfs café de Consul had haar deuren gesloten gehouden, althans op het terras, omdat men daar gewoonweg niet kon zitten. Naast genoemde kledderzooi lag en dreef er nog veel meer rommel op en in de Westersingel.

Gezien deze situatie vraagt de SP fractie het volgende:

1. Is deze situatie door de hevige regenval ontstaan of was hier al eerder sprake van?

2. Bent U het met de SP fractie eens dat zeker het paradepaardje van Rotterdam, waar veel geld in geinvesteerd is, er ten allen tijde op en top uit moet zien?

3. Zo ja, bent U dan bereid op zeer korte termijn, het liefst vandaag nog, maatregelen te nemen opdat een ieder zich weer kan begeven op de promenade en er dan zeker van is dat hij of zij na deze wandeling nog 'schoon, heel en veilig' is.

4. Verbaast het U niet dat indien hier al eerder sprake van was, er niemand alarm slaat, of in actie komt om deze situatie te verhelpen en te voorkomen?

5. Heeft U eigenlijk wel extra maatregelen genomen voor het schoonmaken en onderhouden van onze buitenruimte, als die in de zomer intensiever gebruikt wordt?

Met vriendelijke groet, Theo Cornelissen, Fractievoorzitter SP/gemeenteraadsfractie Rotterdam
Teilingerstraat 11-E
3032 AN Rotterdam
(010-) 466 80 92, 06 20 43 01 96 of E-mail

Zie ook: de antwoorden van B&W op deze vragen.

Terug naar Archief

U bent hier