h

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord Brabantsestraat 16 3074 RS Rotterdam

13 juni 2002

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord Brabantsestraat 16 3074 RS Rotterdam

Tomaat Schriftelijke vragen Archief Tomaat

Aan het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord
Brabantsestraat 16
3074 RS Rotterdam

Rotterdam, 13 Juni 2002

Betreft: vragen ter mondelinge beantwoording tijdens de deelraadsvergadering van 11 juli a.s., n.a.v. de onduidelijkheden over de capaciteit en inzetbaarheid van het schoolmaatschappelijkwerk.

Geacht DB,
Tijdens de behandeling van agendapunt 10 van de deelraadsvergadering dd. 30 mei jl., voortgezet 5 juni jl., heeft de SP-fractie een amendement ingediend (B) om geld vrij te maken om onderzoek te doen naar de mate waarin het schoolmaatschappelijkwerk netwerk in staat is haar taken uit te voeren, gecombineerd met de opdracht dat mocht blijken dat het netwerk niet adequaat functioneert, dit netwerk te 'repareren', evt. d.m.v. een financiële injectie.
Ook werd in dit amendement gevraagd geld vrij te maken om de eigen bijdrage die basisscholen dienen te betalen om gebruik te kunnen maken van het schoolmaatschappelijk werk, te laten vervallen. Het DB wees dit amendement van de hand op financiële gronden, gekoppeld aan een verwijzing naar de problematiek rondom het ODF/SWF, verantwoordelijk voor de uitvoering van het schoolmaatschappelijkwerk in onze deelgemeente. Deze door het DB opgeworpen argumenten werden overgenomen door een meerderheid van de raad, als zijnde geldig. Daaropvolgend heeft de SP-fractie besloten het amendement in te trekken.

Omdat er wel degelijk onduidelijk bestaat bij onze fractie (en bij andere leden van de raad) over het functioneren van het schoolmaatschappelijkwerk in onze deelgemeente, stellen wij de volgende vragen:

1. Wat is het bedrag dat door de deelgemeente specifiek ter beschikking is gesteld aan het ODF/SWF voor de uitvoering van het schoolmaatschappelijk werk?

2. Wat zijn de afspraken, contractueel of anderzijds, die er door de deelgemeente met het ODF/SWF gemaakt zijn over de effectieve uitvoering van het schoolmaatschappelijk werk?

3. Is er een directe relatie tussen de beschikbaar gestelde middelen, en bovenstaande gemaakte afspraken? Met andere woorden, is er vooraf rekening gehouden met de uitvoerbaarheid van de opgelegde taak, de beschikbaar gestelde middelen in acht genomen?

4. Is er een verschil in effectieve inzetbaarheid van het schoolmaatschappelijk werk in de huidige situatie, in vergelijking met de situatie zoals die een jaar geleden bestond?

5. Mocht blijken dat de inzetbaarheid nu lager ligt, hoe verhoud zich dat met de verzekering van het toenmalig DB aan de raad, dat het faillissement van het ODF niet ten koste zou gaan van de werksoorten en de effectieve uitvoering daarvan?

6. Hoe hoog is de geëiste eigen bijdrage van scholen die schoolmaatschappelijk werk afnemen?

7. Staat deze eigen bijdrage in verhouding tot het werkelijk geleverde schoolmaatschappelijk werk, zowel in uren als in effectiviteit?

Hoogachtend, Quintijn Rijsdijk, fractievoorzitter SP-Feijenoord.

Terug naar Archief

U bent hier