h

Rotterdam, 29 april 2002.

29 april 2002

Rotterdam, 29 april 2002.

Tomaat Persbericht Archief Tomaat

Rotterdam, 29 april 2002.

SP roept 30.000 Rotterdamse WAO-ers op tot actie; Arbeidsongeschiktheid centraal op Dag van de Arbeid
'WAO-ers zíjn geen probleem maar hébben een probleem!'

'WAO-ers zíjn geen probleem maar hébben een probleem. Het wordt tijd dat zij hun stem laten horen om ervoor te zorgen dat hun problemen aangepakt worden in plaats van hun uitkering!'
Dat zal de 1 mei-boodschap zijn van SP-Kamerlid Jan de Wit 's avonds vanaf 20.00 uur in Calypso. Om de daad bij het woord te voegen, roept hij de circa 30.000 Rotterdamse WAO-ers op hun eigen zwartboek samen te stellen om de politiek met de gevolgen van haar falende beleid te confronteren. Dat kan vanaf nu via het virtuele WAOplein.nl.
Vanaf het WAO-plein kunnen verder protestmails naar politieke partijen worden verstuurd, de WAO-verkiezingsprogramma's en het WAO-advies van de SER kunnen worden vergeleken en richtingwijzers naar andere sites en andere activiteiten te vinden zijn.
De Wit vindt het te gek voor woorden dat de meeste partijen beweren dat WAO-ers een probleem zíjn, terwijl ze een probleem hébben. 'Ze zijn gekeurd én arbeidsongeschikt bevonden. Toch willen velen van hen weer aan de slag. Maar er zijn volstrekt te weinig aangepaste banen. Wie WAO-ers niet van de wal in de sloot wil helpen, maar echt wil ondersteunen, moet zorgen voor veiliger werk en veel meer aangepaste banen.'
Volgens De Wit heeft de SP een WAO-plan ontwikkeld dat haalbaar, betaalbaar én sociaal is. De Wit zal op 1 mei de alternatieven van zijn partij voor beperking van instroom, bevordering van uitstroom onder behoud van bestaande rechten voor huidige en toekomstige WAO-ers toe.
Volgens de SP kan de arbeidsongeschiktheid - en daarmee de WAO-instroom - verminderd worden door de kwaliteit van de arbeidsomstandigheden en de begeleiding van zieke werknemers sterk te verbeteren.

Meer informatie: Wim Herstel 06-12 76 48 57

Terug naar Archief

U bent hier