h

Jolanda Gooiker maakt gehakt van Boris van der Ham (D66)

10 april 2002

Jolanda Gooiker maakt gehakt van Boris van der Ham (D66)

Tomaat Nieuws Archief Tomaat

D66 moet stoppen met het verhaal dat ze het meeste geld uittrekt van alle partijen voor het onderwijs.
Dat was de boodschap van kandidaat-Kamerlid Jolanda Gooiker aan Boris van der Ham van D66 tijdens een onderwijsdebat bij de Amsterdamse studentenvereniging Unitas.
Van der Ham opende zijn bijdrage aan het debat met de mededeling "D66 investeert van alle partijen het meest in onderwijs". Een korte interruptie van Jolanda Gooiker maakte de aanwezige studenten duidelijk dat de cijfers van D66 niet op waarheid berusten. "De SP investeert met 4,5 miljard euro het hoogste bedrag, veel meer dan D66 in werkelijkheid doet en dat weet de heer Van der Ham ook heel goed", aldus de Rotterdamse kandidaat.
Ook SP-Kamerlid Harry van Bommel stoort zich enorm aan de herhaalde opmerkingen van Boris van der Ham. ´Ik daag D66-campagneleider Mike Ackermans uit de onderwijscijfers met mij samen nog eens na te rekenen. Indien hij opnieuw tot onjuiste conclusies komt, zal ik hem voorstellen zijn lesgeld terug te halen omdat hij kennelijk niets heeft geleerd', aldus Van Bommel.
Volgens de cijfers van het Centraal Plan bureau (CPB) trekt D66 in totaal 3,6 miljard euro uit voor het onderwijs. Dat is 0,9 miljard minder dan de SP en 0,1 miljard minder dan GroenLinks.
Harry van Bommel zal D66 per brief vragen de storende fouten te herstellen. Verder zal hij Thom de Graaf adviseren Van der Ham vooral niet als financieel woordvoerder aan te stellen.

Terug naar Archief

U bent hier