h

Actie 'Help alle dak- en thuislozen onderdak' levert veel handtekeningen op.

8 december 2001

Actie 'Help alle dak- en thuislozen onderdak' levert veel handtekeningen op.

Nieuws Archief

In het waterkoude Rotterdam verzamelden een handvol Rotterdamse SP-ers op zaterdag 8 december op de hoek van de markt op het Afrikaanderplein handtekeningen voor het Actiecomité Onderdak.
Onderdak is een initiatief van het SP tweede kamerlid Agnes Kant en hoopt de tweede kamer middels handtekeningen onder druk te zetten meer te ondernemen om dakloosheid te voorkomen door verbetering van de zorg voor mensen die buiten de boot dreigen te vallen.
"Ons land is rijker dan ooit, maar het aantal dak- en thuislozen groeit", meent het Actiecomité.
Meer dan tweehonderd Rotterdamse marktbezoekers gaven aan ook bezorgd te zijn over deze ontwikkeling en vulde in de vrieskou bij het kraampje van de SP het actiekaartje in. De SP stuurt deze kaartjes, samen met de kaartjes die door andere SP-afdelingen worden aangeleverd, binnenkort naar de Tweede Kamer.

U bent hier