h

Begroting 2016

Hier vind je de berichten van de SP-fractie Rotterdam over de gemeentebegroting voor 2016.

De gemeente Rotterdam heeft een algemene themapagina over de begroting.

13 november 2015

Begroting 2016: verkeerde verdeling van de armoede

Foto: Gemeente Rotterdam / Gemeente Rotterdam

'Een slechte verdeling van de armoede,' dat is het vaststellen van de begroting voor volgend jaar. Met deze woorden nodigt SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn wethouder Visser van financiën uit om echt ten strijde te trekken tegen de bezuinigingen die al jaren lang vanuit Den Haag op Rotterdam neerhagelen. Vandaag bespreekt de gemeenteraad de begroting 2016 en de SP deed tientallen voorstellen om het schaarse geld eerlijker te verdelen in de stad. Een aantal voorstellen is overgenomen.

Lees verder

Oppositie voorziet snel einde van Rotterdamse college

SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn in AD over einde Rotterdamse coalitie.
 

Lees verder
12 oktober 2015

SP wil opheldering over deal A13-16

De SP wil opheldering over de politieke deal die gesloten zou zijn in het dossier A13/A16. ADRD berichtte op 10 en 12 oktober dat er een extra investering zou worden gedaan voor de leefbaarheid in Prins-Alexander als compensatie voor de weg. Het zou gaan om een afspraak in het coalitieakkoord. De afspraak is echter niet zwart op wit terug te vinden en daarom wil SP-fractievoorzitter Leo de Kleijn aanstaande donderdag in debat.

Lees verder
8 oktober 2015

SP wil nieuw college voor de stad

Foto: Michiel Knoops/SP

Als het aan de SP ligt blijft het huidige stadsbestuur niet struikelen van incident naar incident. Het is tijd om de coalitie open te breken en nieuwe besprekingen met alle partijen te starten over de richting van de stad. De SP reikt hiervoor de hand tijdens de algemene beschouwingen vanmiddag.

Lees verder
7 oktober 2015

Rotterdams klimaatbeleid blijft achter

Foto: Pixabay

Vorig jaar is de gemeenteraad een plan beloofd om Rotterdam toekomstbestendig te maken als het gaat om klimaatverandering. Een jaar later is dat plan er nog steeds niet en de SP wil weten waar het blijft. Voor een goed voorstel is tenslotte geld nodig en de bespreking van de begroting staat voor de deur.

Lees verder

U bent hier