h

Column Edwin de Voigt: Oude Tijden, Nieuwe Tijden

7 januari 2003

Column Edwin de Voigt: Oude Tijden, Nieuwe Tijden

De tijd van onbezorgdheid is voorbij, de verkiezingsstrijd is wederom begonnen.

Jan was een beetje moe op de nieuwjaarborrel. Hij maakte wat taalfoutjes. Maar dat maakte hem alleen maar menselijker. Hij was als een vis in het water. Geen zalm of gladde aal maar een snoek die alle andere politieke visjes met huid en schub opvrat.

Anyway, meneer Marijnissen praat ook nog te veel engels volgens Zwagerman, what the heck, dat kan hem geen fuck schelen. By the way, doet heel Nederland dat niet? Tijdens een voetbalwedstrijd in de Kuip of op het Kasteel heeft men het toch ook over een Pie Nantie en niet over een strafschop. Whatever! Je moet toch targetten op het doel, anders scoor je nooit een goal.

Waar hebben ze het over in de verkiezingsstrijd; veiligheid, buitenlanders en Normen&Waarden (het begint een beetje een merk te worden zoals V&D, H&M en C&A)
Die onderwerpen hebben dan natuurlijk onlosmakelijk met elkaar te maken. "Kijk maar naar de statistieken" zeggen ze dan. En hoe worden die samengesteld?
Voorbeeld: vraagt een Marokkaan aan een oude vrouw op de Kruiskade:

"Hee ouwe vrouw weet u waar het station is".
De mevrouw antwoord:
"Nu OVERVALT u me toch een beetje!"
En zo turven we weer een overval door een Marokkaan.


We moeten het hebben over de echte problemen en de oorzaken van problemen.
Mensen in de bijstand, AOW-ers, asielzoekers zijn allemaal samen de lul, dus laten we niet zo stom zijn elkaar van alles de schuld te geven.

Stem voor. Voor elkaar.

Als dat geen goed voornemen is voor 2003.

U bent hier