h

Informatie- en actieavond over het tramnet in Rotterdam

Het Rotterdamse tramnet dreigt te worden afgebroken, daarom organiseert de Rotterdamse SP op 10 mei om 20:00 uur een informatie- en actieavond over het Rotterdamse tramnet in podium Matrix.

Op 13 april ging de gemeenteraad akkoord met het Plan Toekomstvast Tramnet 2030 van de MRDH. Door dit plan worden tramlijnen geschrapt en ingekort. Een afbraak van het mooie Rotterdamse tramnet. Een afbraak die begin dit jaar al is begonnen met het definitief inkorten van tramlijn 4 tot Heemraadsplein. Duizenden reizigers zijn door de MRDH uitgegumd.

Vele insprekers, brieven en duizenden handtekeningen konden de coalitiepartijen en het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders niet op andere gedachten brengen. 

Daarom is het volgens de SP nu tijd voor actie. Tijdens de avond gaan bezoekers met elkaar mogelijk acties bespreken, zoals het organiseren van een referendum.

Samen met gebruikers van de tram, wijkraden, experts en andere geïnteresseerden willen we op 10 mei een partijpolitiek onafhankelijk burgercomité oprichten. Een comité dat zich met acties zal keren tegen de afbraak van het Rotterdamse tramnet.

  • 10 mei om 20:00 uur informatie- en actieavond over het Rotterdams tramnet in podium Matrix.
  • Oprichting burgercomité tegen de afbraak van het tramnet
  • Optie referendum over tramplan ligt op tafel tijdens actieavond

Just Hovens Greve, burgerraadslid voor de SP; “Het inkorten en schrappen van tramlijnen is een totaal ondoordachte bezuiniging. Een bezuiniging die ervoor zorgt dat duizenden Rotterdammers niet meer mee kunnen doen in de maatschappij en ondernemers hard raakt. We moeten juist investeren in het OV in plaats van het af te breken. Daarom is het belangrijk dat Rotterdam zich gaat verenigen en een vuist gaat maken tegen dit afbraakplan.”

De informatie- en actieavond vindt plaats op woensdag 10 mei om 20.00 uur. Podium MATRIX, Mauritsstraat 16 Rotterdam. Aanmelden kan via https://rotterdam.sp.nl/tram

U bent hier