h

Taylan Cicek

Wat is je achtergrond?

Na mijn studie Marketing Management aan Inholland en diverse tussenstations ben ik niet geheel per toeval beland bij het Rotterdamse Jongerenwerk. Inmiddels sta ik al ruim acht jaar lang als jongerencoach midden in de samenleving. Ik kan goed aanvoelen welke spanningen er zijn, wat de Rotterdammers bezighoudt en ik weet steeds beter hoe ik uiteenlopende doelgroepen kan vinden, binden en boeien. Mijn energie haal ik uit stappen voorwaarts maken en het inspireren van mensen, als je ziet hoe creatief mensen zijn! En geef jongeren verantwoordelijkheid, dan nemen ze die ook.

Wat is je drijfveer om de politiek in te gaan?

Rotterdam heeft mij gemaakt tot wie ik ben, de manier hoe ik naar de wereld kijk. Al ruim dertig jaar lang verrast en verrijkt deze stad mij met haar dynamiek, veelkleurigheid en vermogen tot wederopstanding. Iedere straat, elke hoek en uiteinde van mijn stad draagt herinneringen met zich mee, vaak mooie en warme ervaringen die mij een trotse Rotterdammer maken. Maar ik zie ook de uitdagingen, die een stad, die meer dan 150 culturen huisvest, met zich meebrengt. Armoede, uitsluiting, isolement van kwetsbare groepen. En nog te veel Rotterdammers worstelen aan de onderkant van de sociaal-economische ladder en raken achter op de ontwikkeling die onze stad doormaakt. Dat knaagt, deze talenten aan de zijlijn: zij kunnen hun stempel maar moeilijk op de stad drukken en zijn ondervertegenwoordigd, overal, maar juist in de politiek. Het geluid van deze Rotterdammers, en in het bijzonder onze Rotterdamse jongeren, wil ik krachtig gaan verkondigen in de gemeenteraad.

Stel, geld speelt geen rol, wat is dan het allerbelangrijkste wat je de komende vier jaar voor Rotterdam voor elkaar zou willen krijgen?

Voor mij is het allerbelangrijkst dat alle Rotterdammers gestimuleerd en gefaciliteerd worden om te ontdekken waar hun passie ligt. De ruimte krijgen om zo authentiek te zijn als ze willen en zich niet bedreigd voelen in het uitdragen van hun eigenheid. Dat we allemaal daadwerkelijk gelijke kansen krijgen en dat we als Rotterdam de toon gaan zetten als inclusieve stad. Ik zie onze multiculturele stad als een stad die de Himalaya beklimt. De weg naar de top brengt uitdagingen met zich mee en zal niet altijd eenvoudig gaan, maar als we er eenmaal zijn is het uitzicht prachtig.

Wat is je favoriete plek in Rotterdam en waarom?

Mijn favoriete plek in Rotterdam is het uiteinde van het Noordereiland, het uitzicht op de stad vanaf dit punt staat voor mij symbool voor Rotterdam. De Erasmusbrug die de noord- en zuidoever met elkaar verbindt, de wederopstanding in beton op de Wilheminapier, waar het mooiste plekje nog steeds is gereserveerd voor Hotel New York, en de Maas die nog steeds zo prominent onze stad identificeert en ooit aanleiding voor dit alles is geweest. 

Wat de kiezer verder per se nog van je moet weten...

Ik ben een creatieve bruggenbouwer. Ik sta voor iedereen open, ga graag met iedereen in gesprek. Dus gooi een balletje op, dan drinken we een kop koffie...

Terug naar de volledige kandidatenlijst.

U bent hier