h

Piet Koole

Foto: Liesbeth Hoogenboom/SP

Piet Koole viert midden in de campagne zijn 21ste verjaardag. Hij studeert Ruimtelijke Ordening en Planologie aan de Hogeschool Rotterdam en hij volgt de minor Klimaatbestendige Stad aan de Hogeschool van Amsterdam.

Naast mijn studie ben ik sinds 2014 actief als gebiedscommissielid voor de SP in het gebied Hillegersberg-Schiebroek. In deze commissie heb ik gestreden voor een aanvalsplan voor Schiebroek-Zuid, tegen schimmel in sociale huurwoningen, tegen de Skaeve Huse op deze plek, voor een goede inpassing van de A16 en tegen de uitbreiding van het nabijgelegen vliegveld. 

Stel, geld speelt geen rol, wat zou je dan voor elkaar willen krijgen de komende vier jaar? 

Rotterdam moet groener, letterlijk en figuurlijk. Het is van belang dat de stad vergroent. Meer openbaar groen verbetert het leefklimaat voor alle Rotterdammers en maakt onze stad klimaatbestendiger. Sociale huurwoningen moeten worden geïsoleerd, er moet vol ingezet worden op openbaar vervoer en gasloos bouwen moet de norm worden in Rotterdam. Onze stad moet voorop gaan in de transitie van vervuilende deltastad naar een sociaal groene leefomgeving voor alle Rotterdammers. 

Wat is je favoriete plek in Rotterdam?

De Westerkade. In de avonden is het er heerlijk rustig en je hebt mooi uitzicht op cruiseschepen en zo. Na een hectische week ook wel eens lekker om tot rust te komen. 

Terug naar de kandidatenlijst.

U bent hier