h

Rechten Vervoer op Maatcliënten enigszins verbeterd

24 september 2004

Rechten Vervoer op Maatcliënten enigszins verbeterd

Vragen over de zonemaximering bij Vervoer op Maat (VoM) die de SP fractie 1 juni jl. aan het college heeft gesteld hebben bijgedragen aan een aantal lichte verbeteringen voor de cliënten van VoM.
De SP fractie gaf in haar vragen het voorbeeld van een bejaarde, gehandicapte vrouw die ernstig gedupeerd was door het maximaal 500 zones reizen regime van VoM. Door deze regel was het voor haar, na het opsouperen van haar 500 zones reizen, niet meer mogelijk haar man in het verpleegtehuis te bezoeken. Het college geeft nu aan dat ze het beleid op een aantal punten willen bijstellen.
Zo wordt het mogelijk voor VoM-cliënten om aanspraak te maken op bijzondere bijstand voor de meerkosten van het reizen naar hun partner in een instelling of ziekenhuis. Deze bijstelling wordt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2004 ingevoerd.

Ook hebben de Rotterdamse Mobiliteitscentrale en de RTC aangeboden om voortaan elke VoM-cliënt die jaarlijks meer dan 500 zones reist, tegen een gereduceerd tarief te vervoeren.

De SP fractie is natuurlijk erg blij voor de cliënten van VoM dat deze bijstellingen gedaan zijn maar dat neemt niet weg dat zij, samen met de CDA fractie, van plan is om in november bij de begrotingsbehandeling te gaan pleiten voor het afschaffen van de 500 zonemaximering.

Meer informatie:
Theo Cornelissen
(06) 20 43 01 96

Terug naar Persberichten

U bent hier