h

Enthousiasmerend 29e SP congres

2 maart 2024

Enthousiasmerend 29e SP congres

Foto: SP Rotterdam

De Rotterdamse SP afdeling was vandaag aanwezig bij een mooi, enthousiasmerend congres. Tijdens het 29e congres van de SP is er een nieuwe voorzitter (Lieke van Rossum), algemeen secretaris (Nils Muller) en een nieuw partijbestuur gekozen. We hebben afscheid genomen van Lilian Marijnissen en Tiny Kox.

De SP jongeren hebben zich strijdbaar opgesteld en van zich laten horen. Verder hebben we het verkiezingsprogramma en kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen vastgesteld.

Wij hebben als afdeling (met succes) ervoor gepleit dat we in ons verkiezingsprogramma duidelijker zijn over onze steun aan Oekraïne. Just Hovens Greve tijdens het congres: 'Wij zijn altijd standvastig geweest in onze steun voor de onderdrukten, van Irak tot Palestina. Nu is het moment om onze stem te verheffen voor Oekraïne. Want als Rusland stopt, keert de vrede terug. Maar als Oekraïne stopt, verdwijnt Oekraïne. Daarom moeten we Oekraïne politiek en humanitair blijven steunen.'

Onze partijleider Jimmy Dijk sprak iedereen toe: 'De overheid is de hardvochtige tegenstander van mensen geworden. Op hetzelfde moment kijkt die overheid weg van de echte fraudeurs. Zij krijgen alle vertrouwen en politieke steun. Er is een sterke overheid voor banken, beleggers en grote bedrijven. Daar is een woord voor: klassenjustitie. Het is de hoogste tijd om de trots en eer van de werkende klasse te herstellen. De SP gaat daarom de werkende klasse voorop zetten’

Ga naar SP.NL om de hele toespraak te bekijken.

Reactie toevoegen

U bent hier