h

Crooswijkers en Kralingers samen één tegen tweedeling

14 oktober 2023

Crooswijkers en Kralingers samen één tegen tweedeling

Foto: SP Rotterdam

Op vrijdag 13 oktober zijn SP-kamerlid Jimmy Dijk en kassamedewerker Jeremy van den Berg in gesprek gegaan met Rotterdammers uit Kralingen en Crooswijk. Dijk en Van den Berg zijn initiatiefnemers van het manifest ‘Eén tegen Tweedeling: voor solidariteit en bestaanszekerheid’. Rotterdam is een stad waar de tweedeling groot is en vele mensen geen bestaanszekerheid kennen. Uit onderzoek blijkt dat Rotterdammers in Oud-Crooswijk gemiddeld 5 jaar eerder dood gaan dan Rotterdammers in Kralingen-Oost. SP-kamerlid Jimmy Dijk: “In tien minuten tijd daalt de levensverwachting met 5 jaar. Dit wordt veroorzaakt door sociaal economische verschillen. Onacceptabel!” Om ‘één tegen tweedeling’ kracht bij te zetten kregen steunbetuigers een speciale scheurflyer.

Met de scheurflyers geven Rotterdammers aan de ene kant hun steun aan het manifest en is het aan de andere kant een uitnodiging voor een openbare bijeenkomst over solidariteit en bestaanszekerheid met SP-kamerlid Jimmy Dijk in het Nivon in Rotterdam.

Rotterdammer en kassamedewerker Jeremy van den Berg: ‘Ik ben met Rotterdammers uit Kralingen én Crooswijk in gesprek gegaan over bestaanszekerheid. Samen kunnen we de moedeloosheid en woede omzetten in moed en actie. Wij vragen mensen om samen in actie te komen en plannen te maken om tweedeling tegen te gaan. Geen woorden, maar daden!’

SP-kamerlid Jimmy Dijk: “Zonder het bestrijden van de tweedeling komt er geen bestaanszekerheid voor vele mensen die nu de hoge kosten voor zorg, energie, huur en de boodschappen niet meer kunnen betalen. Pleisters plakken lost niets op. Daarom staan in het manifest 5 concrete voorstellen voor het verlagen van de kosten en het verhogen van de inkomens van mensen. De SP roept alle partijen op om de tweedeling direct te bestrijden met concrete oplossingen.”

Op woensdag 25 oktober om 20.30u organiseert de SP een openbare bijeenkomst over solidariteit en bestaanszekerheid met SP-kamerlid Jimmy Dijk in het Nivon in Rotterdam (Dirk Smitsstraat 76, 3031XE). Toegang is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier