h

SP Jongeren Rotterdam maakt statement bij zandkasteel RET

8 augustus 2023

SP Jongeren Rotterdam maakt statement bij zandkasteel RET

Foto: SP

Op dinsdagavond 8 augustus hebben onze jongeren een statement gemaakt door een spandoek op te hangen bij het zandkunstwerk van vervoersmaatschappij RET op de Blaak. Met deze actie willen de jongeren de aandacht vestigen op de recente beslissing van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) om tramlijnen 4, 7, 8 en 20 in te korten en te schrappen.

Het besluit, dat begin juli werd genomen, heeft in de stad geleid tot hevige tegenstand van diverse belangengroepen en gemeenschappen. Verschillende seniorenorganisaties, wijkraden en andere groepen hebben de afgelopen maanden actie gevoerd tegen de voorgestelde plannen. Het schrappen van deze tramlijnen zou de vervoersmogelijkheden in de stad aanzienlijk beperken en bijdragen aan vervoersarmoede. Jeremy van den Berg van SP Jongeren in Rotterdam: ‘De RET kan haar geld beter besteden dan aan dit soort dingen. Ze moeten het geld investeren in hun lijnen, klanten en personeel, zodat de stad voor iedereen bereikbaar kan blijven.’

Het spandoek dat door de jongeren werd opgehangen, draagt de tekst “RET, steek je kop niet in het zand. Red de tramlijnen 4, 7, 8 en 20.”

SP jongeren en de SP Rotterdam hebben aangegeven zich de komende periode in te blijven zetten voor het behoud van de tramlijnen en om de stem van de reiziger te laten horen.

Foto: SP

Reactie toevoegen

U bent hier