h

Wonen is te belangrijk om aan de markt over te laten!

17 juli 2023

Wonen is te belangrijk om aan de markt over te laten!

Foto: SP Rotterdam

Emin Basoglu van de SP fractie tijdens de commissievergadering van 28 juni 2023 'Het recht op wonen is aan de markt overgelaten en de gemeenschap heeft hieraan betaald. Onacceptabel!' Lees het artikel en bekijk de inbreng van de SP over het woonbeleid. 

Emin Basoglu: 'Gek genoeg wil de wethouder de komende jaren voor 35 procent extreem dure woningen bouwen. En dat terwijl er vorig jaar voor maar 10 procent sociaal is gebouwd in Rotterdam. Ons alternatief voor de wooncrisis: goed en betaalbaar volkshuisvesting.'

Emin vervolgt: 'De wethouder blijft volhouden dat er veel dure en extreem dure woningen gebouwd moeten worden. En dat terwijl de bouw van sociale woningen achterloopt op de afgesproken aantallen. Wat de SP betreft moet de sociale woningvoorraad vergroot worden. Onacceptabel dat ons gemeenschapsgeld verkeerd besteedt wordt en er daardoor vele Rotterdammers nog steeds geen betaalbare woning kunnen krijgen.''

Tijdens de recente commissievergadering werd op verzoek van de SP het leegstandbeleid van de gemeente Rotterdam besproken. Emin: 'Onnodige leegstand is onacceptabel. Want elke woning telt. Ook in Rotterdam moet er een strenge leegstandsaanpak zijn met een meldpunt en meldplicht voor leegstand en een boete op leegstand. Leegstand moet keihard aangepakt worden om de woningnood snel te verlichten.'

Reactie toevoegen

U bent hier