h

Vacature Fractiemedewerker Stedenbouw

20 juni 2023

Vacature Fractiemedewerker Stedenbouw

Fractiemedewerker Stedenbouw - Fulltime

SP Rotterdam is op zoek naar een medewerker die de fractie inhoudelijk komt versterken op het beleidsterrein stedenbouw. De SP zet zich als politieke partij binnen en buiten de gemeenteraad in voor een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit centraal staan. Een fractiemedewerker is, samen met de fractievoorzitter en burgercommissieleden verantwoordelijk voor de inhoudelijke standpuntbepaling en profilering van de fractie. De Fractiemedewerker Stedenbouw richt zich op de commissie BWB (Bouwen, Wonen en Buitenruimte) en commissie MHEK (Mobiliteit, Haven, Economie en Klimaat).

Wat ga je doen?

Je doet onderzoek door veel raadsstukken te lezen, je bereidt debatten voor en volgt politieke ontwikkelingen op de voet. Je duikt graag in dossiers en deelt je opgedane kennis in adviserende gesprekken met de andere fractieleden. Je onderhoudt een netwerk van contacten en bent in staat om doelgericht werkbezoeken te organiseren. Je levert inhoudelijke input voor de commissievergaderingen, de gemeenteraad en bent een sparringpartner in de fractie waar nodig.

Wie ben jij?

Als fractiemedewerker weet je wat er speelt en vertaal je dat in politieke actie. Je hebt goede politieke voelhorens en vindt het leuk om nieuwe ideeën aan te dragen en kennis te delen. Je bent analytisch, kunt jezelf inhoudelijke dossiers snel eigen maken en je hebt goede taalvaardigheden. Je wil je inzetten voor een sociaal Rotterdam en kiest het belang van de mensen boven het belang van bedrijven. Je hebt interesse in lokale gemeentelijke politiek en weet alles van stedenbouw in het altijd veranderende Rotterdam. 

Je hebt het werk- en denkniveau behorend bij een wetenschappelijke opleiding. Relevante werkervaring strekt tot de aanbeveling. Hetzelfde geldt voor politieke ervaring in de SP of in een maatschappelijke organisatie. Je woont in Rotterdam of hebt sterke binding met de stad.

Wat bieden wij? 

  • Een fulltime baan van 37,5 uur in het hart van Rotterdam op het Stadhuis
  • Aanstelling per 1 september 2023;
  • Een contract voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren;
  • De salariëring is overeenkomstig het loongebouw van de SP, met prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wil jij je talent inzetten om met de SP te werken aan gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit? Stuur dan je motivatie en CV voor 1 augustus aan theocoskun@gmail.com ovv vacature Fractiemedewerker Stedenbouw. Voor aanvullende informatie kun je ook contact opnemen met Theo Coskun 06 204 301 96

Reactie toevoegen

U bent hier