h

Pompenburg bewoners organiseren ‘pop-up vastgoedbeurs’ om sloop te voorkomen

6 februari 2023

Pompenburg bewoners organiseren ‘pop-up vastgoedbeurs’ om sloop te voorkomen

Foto: SP Rotterdam

Bewoners zijn tegen de sloop van hun Pompenburgflat en organiseren op 10 februari daarom een ‘pop-up vastgoedbeurs’ waar woningcorporatie Havensteder voor is uitgenodigd. Tijdens het overbrengen van nieuwjaarswensen vorige maand bleek dat Havensteder ingepalmd is door een projectontwikkelaar met allerlei ‘mooie plannen’ die ook ergens anders gerealiseerd kunnen worden.

Op vrijdag 10 februari om 14:00 worden geïnteresseerden bij de Doelstraatingang en de Pompenburgingang met een drankje verwelkomd bij de ‘pop-up vastgoedbeurs’. Binnen is er een stellage met informatie over waarom sloop een slecht idee is. Niet slopen is lucratiever!

Alle deelnemers ontvangen gratis een glossy brochure. Alternatieve (ingetekende) plannen voor het RISE plan zijn beschikbaar, dus ook de ‘concurrentie’ wordt bediend. Ook bevat de brochure talloze ontwikkelmogelijkheden voor de unieke Pompenburgflat. Zo wordt het Havensteder wel heel makkelijk gemaakt om gewoon akkoord te gaan met behoud van de Pompenburgflat.

Bewoner Helmuth Tjemmes: ‘Ik heb al een glossy brochure voor Havensteder klaarliggen. Een brochure met een waslijst aan redenen om niet te slopen en de flat te behouden. Havensteder is volgens mij vergeten hoe goed onderhouden en mooi onze flat is. Behoud is gewoon een waanzinnig mooi aanbod. En dat alles zonder in zee te gaan met een projectontwikkelaar!’

Havensteder, de huidige eigenaar van het gebouw, is van plan om in maart te beslissen of de Pompenburgflat gesloopt mag worden. Dit flatgebouw met 226 (Energielabel A) woningen in hartje centrum staat, samen met de twee gebouwen ernaast, op de nominatielijst om gesloopt te worden.

De SP en vele Rotterdammers hebben zich solidair verklaard met de bewoners. Emin Basoglu van de SP-fractie: ‘Havensteder heeft een unieke kans om dit uniek gebouw te behouden. Bovendien heeft Havensteder aangegeven dat een project als RISE natuurlijk elders gebouwd kan worden. Bouw het doorsnee RISE complex dus maar ergens anders! Een win-win situatie is daarom nog mogelijk.’

Reactie toevoegen

U bent hier