h

Nergens in Rotterdam is er plaats voor racisme!

6 februari 2023

Nergens in Rotterdam is er plaats voor racisme!

Foto: SP Rotterdam

Nergens in Rotterdam is er plaats voor racisme. Deze raadsuitspraak is met een tweederdemeerderheid gedaan op 2 februari omdat in Rotterdam onze brug is beklad met racistische leuzen.Theo Coşkun: 'Een bewuste provocatie. Dat vraagt om een uitspraak van iedereen die onze democratie een warm hart toedraagt.'

Vele Rotterdammers en anderen hadden zich al uitgesproken tegen de onsmakelijke en verwerpelijke leuzen die op 1 januari 2023 op onze Erasmusbrug werden geprojecteerd. Wat de SP betreft moest de raad zich ook uitspreken tegen dit incident.

De gemeenteraadsvergadering van 2 februari was het eerste geschikte moment hiervoor. Theo Coskun diende daarom een motie in om dit mogelijk te maken. Leefbaar Rotterdam, FvD en de VVD hebben de raadsuitspraak dat er nergens in Rotterdam plaats is voor racistische leuzen, niet gesteund.

De motie is met een tweederdemeerderheid aangenomen en dus heeft de gemeenteraad duidelijk gemaakt dat er nergens in Rotterdam plaats is voor racisme!

Reactie toevoegen

U bent hier