h

SP met Vestia-huurders in actie

5 november 2022

SP met Vestia-huurders in actie

Foto: SP

Vestia huurders betalen hoge huren, hebben schimmel en achterstallig onderhoud en te weinig zeggenschap. Nu Vestia wordt opgesplitst zijn de problemen voor huurders niet voorbij. Daarom kwamen wij op 1 november opnieuw in actie bij het afscheidssymposium van Vestia.

SP-Kamerlid Sandra Beckerman was erbij: ‘Het is tijd voor huurders om op te staan. Er moet niet over, maar met huurders gepraat worden. Te lang zijn zij niet gehoord, terwijl goed en betaalbaar wonen toch de basis moet zijn in een welvarend land als Nederland. Nu kunnen we zorgen dat dit voor huurders van Vestia verbetert.’

Torenhoge huren maar achterstallig onderhoud, schimmel en lekkages: de wooncrisis nam de afgelopen jaren een schrijnende vorm aan voor veel huurders van Vestia. De woningcorporatie had financiële problemen door financieel mismanagement en daardoor ontstonden grote problemen in de huizen. Beckerman: ‘Huurders van Vestia betalen nog steeds de prijs voor de ellende die de top van Vestia jarenlang heeft aangericht. Zij zitten nog steeds in een te duur en slecht onderhouden huis.’


 
De sloop van de Tweebosbuurt in Rotterdam was wat de SP betreft een dieptepunt voor Vestia. In plaats van huizen op te knappen werd de hele buurt gesloopt. De bewoners voerden langdurig actie voor het behoud van hun huis en buurt, en de VN sprak uit dat de sloop in strijd was met de mensenrechten.

Emin Başoğlu, burgerraadslid SP Rotterdam: 'Het is idioot dat je als huurder zoveel betaalt maar niets over je huis te zeggen hebt. Het onderhoud is regelmatig schandalig slecht maar de top van Vestia en de politiek die lokaal aan de macht is kijken weg. Dat moet echt anders. De verhuurder zou meer een vereniging dan een bedrijf moeten zijn.'

De SP wil dat de huren omlaaggaan, dat huizen goed worden onderhouden, en dat huurders zeggenschap krijgen over hun huis en buurt na het opsplitsen van Vestia. Doe mee!

Reactie toevoegen

U bent hier