h

Nationaliseer onze energie en verlaag de rekening!

4 november 2022

Nationaliseer onze energie en verlaag de rekening!

Foto: SP Rotterdam

Op 29 oktober stonden we op de Visserijmarkt. Ook hier veel kritiek op de privatisering van de energie en de hoge energiekosten van nu. Veel steun voor de volkspetitie: Nationaliseer onze energie en verlaag de rekening!

De energierekening moet omlaag. Energie is een basisvoorziening. Iedereen heeft energie nodig en wil dat het liefst zo goedkoop en schoon mogelijk. Omdat onze energievoorziening is geprivatiseerd, hebben we er nu niets meer over te zeggen. Commerciële bedrijven verhogen onze energierekeningen en worden lachend rijk, terwijl wij in de kou zitten.

Dit moet anders. Daarom gaan we onze energie weer zelf organiseren. Zodat we de energierekening kunnen verlagen en zeggenschap hebben over het investeren in schone energie.

Nu het kabinet Rutte/Kaag miljarden van ons belastinggeld overmaakt aan commerciële energiebedrijven die grote winsten maken, moeten we daar minimaal zeggenschap voor terugkrijgen.

De SP was op 21 oktober bij het Zweedse Vattenfall om dit energiebedrijf symbolisch te nationaliseren. Laten we de zeggenschap over onze energie terugpakken. Wij zeggen: nationaliseer onze energie en verlaag de rekening!

Reactie toevoegen

U bent hier