h

Kosten omlaag, inkomens omhoog!

2 juli 2022

Kosten omlaag, inkomens omhoog!

Foto: SP Rotterdam

Vandaag zijn we met een enthousiaste groep Rotterdamse SP leden de markt opgegaan voor de actie 'Kosten omlaag, Inkomens omhoog'. De boodschappenlijst voor Rutte werd vandaag ingevuld met wat er momenteel te duur is. Van de hoge energierekening tot de dagelijkse boodschappen: Rotterdammers vnden dat de kosten snel omlaag moeten! De SP heeft daarom een sociaal noodplan opgesteld met vijf koopkrachtknallers.

Steeds meer mensen hebben moeite om de rekeningen te betalen. Terwijl de kosten stijgen, blijven onze lonen, uitkeringen en AOW al jaren achter. Boodschappen, de energierekening, tanken en de huur, het wordt allemaal duurder waardoor steeds meer mensen in de knel komen.

Dit terwijl de economie groeit, grote bedrijven enorme winsten maken en de superrijken alleen maar rijker worden. Dit zorgt voor een grotere ongelijkheid en steeds meer problemen voor mensen. Daarom moet er nu een noodplan komen, de kosten moeten omlaag!

Het kabinet laat mensen keihard vallen. Op Prinsjesdag worden de plannen van het kabinet voor het komende jaar gepresenteerd en daarom komen we het weekend ervoor, op zaterdag 17 september, in actie. Er moet een noodplan komen om de kosten omlaag te brengen. Kom ook naar het PrinsjesdagProtest!

Reactie toevoegen

U bent hier