h

Buurten in de Wijken deel 3: Tarwewijk

1 juli 2022

Buurten in de Wijken deel 3: Tarwewijk

Foto: SP Rotterdam

Afgelopen maandag 27 juni is de SP-fractie langsgegaan in de Tarwewijk. De fractie is in gesprek gegaan met bewoners en organisaties over hoe het gaat in de Tarwewijk en wat er beter kan in dit gebied.

De SP-fractie is in april begonnen met Buurten in de Wijken. Wat zijn de problemen in de wijken en wat doen de bewoners om de problemen op te lossen? Hoe is het om in de Tarwewijk te wonen of te werken en wat kan de Rotterdamse gemeenteraad beter wel en niet doen voor deze wijk?

Deze vragen zijn voor de SP-fractie leidend tijdens het buurten in de wijken. We zijn begonnen met de wijk met de laagste opkomst voor de gemeenteraadsverkiezingen en eindigen in de wijk met de hoogste opkomst. Volgens de cijfers is de verkiezingsopkomst in Tarwewijk slechts 21,1 procent.

Wij , fractievoorzitter Theo Coskun en fractiemedewerker Emin Basoglu, begonnen de dag eerst met een rondleiding bij de Cultuurwerkplaats Tarwewijk. Daar sloot de afdelingsvoorzitter Boris Duijff en buurtbewoner/SP-lid Aad van Rooijen zich bij ons aan.

De Cultuurwerkplaats is een locatie waar iedereen terechtkan voor uiteenlopende zaken. Een ontmoetingsplaats, meerdere werkplaatsen en een plek waar vrijwilligers hulp bieden aan buurtbewoners. De vrijwilligers houden samen met buurtbewoners deze locatie draaiende.

De Cultuurwerkplaats is inmiddels onmisbaar voor de wijk. Recent was er de week van verwevenheid en is er samen met buurtbewoners een mooi wandkleed geweefd wat symbool staat voor de wijk.

Ook zijn we op bezoek geweest bij Wijk- en Speeltuinvereniging Tarwewijk. Een mooie, grote speeltuin midden in de wijk waar veel buurtkinderen terechtkunnen. De speeltuin wordt beheer door een team van hardwerkende vrijwilligers. Volgend jaar wordt het 75-jarig bestaan van deze speeltuin gevierd.

Binnenkort gaat de SP-fractie Buurten in de Wijken in Beverwaard.

Foto: SP Rotterdam

Reactie toevoegen

U bent hier