h

Theo Coskun bij het Rotterdams Plattelandsdebat

11 februari 2022

Theo Coskun bij het Rotterdams Plattelandsdebat

Foto: Plattelandsdebat

De SP Rotterdam was vandaag aanwezig bij het Rotterdams Plattelandsdebat van Natuurmonumenten over korte voedselketen en biodiversiteit. Lijsttrekker Theo Coskun: 'De markt heeft het verziekt, ook voor de natuur, dan moeten we als gemeente een organiserende rol nemen, niet alleen een faciliterende'

Het verkiezingsdebat ging over gezond, natuurinclusief voedsel van ons eigen Rotterdams platteland. Natuurmonumenten: 'Rond de stad liggen duizenden hectares plattelandsgebied waar honderden boeren zuivel, fruit, groenten, vlees en granen produceren. Met ruim 600.000 inwoners is de stad een grote afzetmarkt en kan de gemeente Rotterdam haar verantwoordelijkheid nemen om haar platteland om de stad heen te beschermen. 

Namens de SP Rotterdam heeft Theo Coskun vandaag tijdens het debat gesproken over het belang van een korte voedselketen en de organiserende rol die de gemeente moet nemen.

De SP is daarnaast voor een wethouder Dierenwelzijn, Natuur en Voedsel. Het is belangrijk dat het voedsel lokaal, duurzaam en gezond is en de gemeente Rotterdam moet wat de SP betreft het voortouw nemen hierin met een duidelijke visie.

Bekijk hieronder een fragment van het debat:

 

Reactie toevoegen

U bent hier