h

SP-kandidaten stellen zich voor!

31 januari 2022

SP-kandidaten stellen zich voor!

Foto: SP Rotterdam

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dan heb je de keuze: laat je de VVD verder gaan met het slopen van onze stad of kies je voor een sociaal Rotterdam? De SP-kandidaten staan klaar om schouder-aan-schouder met andere Rotterdammers te knokken voor een sociale stad.

De kandidatenlijst is een mooie combinatie van mensen met veel ervaring en een grote staat van dienst in de SP, en jonge talentvolle mensen met veel strijdlust.

Van een jongerenwerker uit de Tweebosbuurt tot een buschauffeur. Van een gedupeerde in het toeslagenschandaal tot een kunstenaar. Een gevarieerd SP-team, dat met veel energie klaarstaat om Rotterdam eerlijker en socialer te maken.


1. Theo Coskun, 1950, Agniesebuurt
Theo is één van de meest ervaren SP’ers van Rotterdam. Al decennialang is hij actief voor de SP. Bij acties tegen de sloop van betaalbare woningen en voor goed onderhoud van huurhuizen. Bij acties tegen de armoede in de stad en voor eerlijke beloningen voor iedereen. Theo heeft eerder al 12 jaar namens de SP in de gemeenteraad van Rotterdam gezeten en kent de politieke wereld dus als geen ander. Ook is hij 4 jaar wethouder in Charlois geweest en 4 jaar vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Noord. Theo kijkt er enorm naar uit om in gesprek te gaan met Rotterdammers in tal van buurten, zodat er schouder-aan-schouder gestreden kan worden voor een socialer Rotterdam.

2. Emin Basoglu, 1991, Oude Noorden
Emin is al jaren fractiemedewerker voor de SP op het stadhuis. Hij heeft enorme kennis opgebouwd van vele hoofdpijndossiers in de gemeenteraad. Ook heeft Emin tal van huurdersacties geleid. Onder andere acties tegen de sloop van de Pompenburgflat en de acties tegen achterstallig onderhoud met huurders in IJsselmonde.

3. Lieke Smits, 1987, Middelland
Als vakbondsvrouw weet Lieke alles van strijden voor een rechtvaardige samenleving. Bij de FNV organiseert zij onder andere schoonmakers, vuilnisophalers en zorgverleners. Eerder speelde zij een grote rol bij de SP-campagne voor een Nationaal ZorgFonds. Want winst maken over de rug van patiënten? Geen denken aan! Bekijk het filmpje van Lieke!

4. Pieter Schol, 1958, Middelland
Pieter heeft een achtergrond in journalistieke, grafische en filmprojecten. Hij is een bijzonder creatieve Rotterdammer met een groot netwerk in de kunst- en cultuursector. Ook was Pieter eerder al commissielid en gemeenteraadslid voor de SP in Rotterdam.

5. Sem Antar, 1989, Afrikaanderwijk
Als jongerenwerker in IJsselmonde ziet Sem dagelijks waar jongeren in onze stad tegenaan lopen. Door een gebrek aan buurthuizen en jongerencentra hebben veel jongeren geen plek om naar toe te gaan. Sem zet zich vol overtuiging in om onze stad ook voor jongeren mooier te maken.

6. Bert Peterse, 1983, Oud-Charlois
Bert heeft veel ervaring als projectleider in de publieke sector. Hij weet alles van sociaal beleid binnen gemeenten en heeft daarnaast vanuit de SP allerlei acties met huurders geleid de afgelopen jaren. Momenteel strijdt hij tegen de olieboringen onder Rotterdam Zuid. Bekijk het filmpje van Bert!

7. Tamara Hardenbol, 1978, Pernis
Tamara, zorgcoördinator in het VMBO, is de afgelopen jaren bijna onder de voet gelopen door de overheid in het toeslagenschandaal. Maar ze vocht zich terug! Zij en vele andere Rotterdamse slachtoffers laten het er niet bij zitten en gaan samen de strijd aan voor een rechtvaardige stad. Bekijk het filmpje van Tamara!

8. Timo van der Schilt, 1998, Oud-IJsselmonde
Als archeologiestudent houdt Timo zich bezig met de rijke geschiedenis van de mensheid. Daarnaast zet hij zich graag in om de omstandigheden in het hier en nu voor veel Rotterdammers beter te maken. Met de lessen uit het verleden en veel ideeën voor de toekomst. Bekijk het filmpje van Timo!

9. Just Hovens Greve, 1988, Delfshaven
Just werkt in de energiesector en weet alles van duurzame energie. Hij maakt zich zorgen over de dreigende energiearmoede in onze stad en wil zich graag met alle Rotterdammers inzetten voor een betaalbare energierekening, goed geïsoleerde woningen en een groene toekomst. Bekijk het filmpje van Just!

10.Aard Langenberg, 1946, Hoek van Holland
11.Wouter van den Brink, 1960, Tussendijken
12.Tonnie Bracht, 1959, Oud-Charlois
13.Corrie Roos, 1948, Ommoord
14.Tom Breedveld, 1955, Pendrecht
15.Angelique Nelen, 1977, Nieuwe Werk
16.Mathijs Spaas, 1965, Dijkzigt
17.Floor van Dongen, 1962, Nieuwe Westen
18.Aksel Harrewijn, 1973, Oude Noorden
19.Gabriel van den Berg, 1968, Pernis
20.Dennis de Jong, 1955, Oude Westen

Reactie toevoegen

U bent hier