h

De SP presenteert kandidatenlijst Rotterdam

18 januari 2022

De SP presenteert kandidatenlijst Rotterdam

Foto: SP Rotterdam

Op 16 maart 2022 kunnen Rotterdammers stemmen op de SP. Het partijbestuur van de SP heeft besloten dat de SP mee kan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen, en presenteert met trots de lijsttrekker en de kandidatenlijst. ‘De SP is keihard nodig in Rotterdam, ook in de gemeenteraad. Sinds 1994 doet de SP mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad in Rotterdam en de SP is van groot belang. Dat hebben we de afgelopen jaren laten zien in onze strijd voor goede en betaalbare woningen, voor fatsoenlijke armoedebestrijding zodat geen kind in armoede hoeft op te groeien en op tal van andere belangrijke thema’s zoals goede zorg, een veilige buurt en eerlijke politiek. Rotterdam is een prachtige stad, maar er moet nog veel gebeuren om de stad echt sociaal te maken. En een grote SP in de raad kan daar aan bijdragen,’ zegt lijsttrekker Theo Coskun.

Theo Coskun voert de lijst aan. Hij is één van de meest ervaren SP’ers van Rotterdam. Al decennialang is hij actief voor de SP. Bij acties tegen de sloop van betaalbare woningen en voor goed onderhoud van huurhuizen. Bij acties tegen de armoede in de stad en voor eerlijke beloningen voor iedereen. Coskun heeft eerder al 12 jaar namens de SP in de gemeenteraad van Rotterdam gezeten en kent de politieke wereld dus als geen ander. Ook is hij 4 jaar wethouder in Charlois geweest en 4 jaar vicevoorzitter van de Gebiedscommissie Noord.Op nummer 2 van de kandidatenlijst staat Emin Basoglu. Basoglu is de afgelopen jaren dé spil geweest in de SP-fractie. Als fractiemedewerker heeft hij enorme kennis opgebouwd van vele politieke hoofdpijndossiers. Daarnaast heeft hij zich als echte activist en actieleider ontwikkeld, vooral op het thema wonen. Basoglu speelt een grote rol bij onder andere acties tegen de sloop van de Pompenburgflat en de acties tegen achterstallig onderhoud met huurders van Frame Vastgoed.Op nummer 3 staat Lieke Smits. Smits is al ruim 15 jaar actief voor de SP en heeft ervaring op allerlei verschillende plekken in de partij. Tijdens haar studietijd begon ze bij de SP in Delft, waar ze acties opzette met studenten tegen achterstallig onderhoud en te hoge huurprijzen. Daarna werd ze landelijk voorzitter van de jongerenorganisatie van de SP. Ze werkte een aantal jaar in de Tweede Kamer, onder andere als medewerker van voormalig SP-leider Emile Roemer, en tot 2019 was ze landelijk secretaris van de SP. In die rol heeft zij een grote rol gespeeld bij het opzetten van de campagne voor het Nationaal ZorgFonds. Al deze ervaring is een welkome aanvulling in de top van deze kandidatenlijst.Onlangs werd in de lokale ledenvergadering van de Rotterdamse SP met een nipte meerderheid een voorstel aangenomen om niet mee te doen aan de verkiezingen, vanwege zorgen of de afdeling sterk genoeg zou zijn. Het is daarom goed nieuws dat het partijbestuur heeft beoordeeld dat deelname alsnog kan. ‘We hebben inmiddels honderden SP leden gesproken in Rotterdam. De overgrote meerderheid geeft aan dat zij willen dat de SP meedoet aan de verkiezingen. Maar belangrijker nog, er zijn ruim 120 Rotterdamse SP leden die zich actief willen inzetten voor de afdeling. Daarmee zijn onze zorgen over de stabiliteit van de afdeling weggenomen, want het is duidelijk dat er met zoveel actieve leden een SP afdeling is in Rotterdam die zich niet alleen in de gemeenteraad, maar zeker ook op straat actief kan inzetten voor Rotterdam,’ zegt Coskun.Over elke deelname als SP aan gemeenteraadsverkiezingen in een gemeente besluit het SP partijbestuur. Vaak volgt het partijbestuur het oordeel van de lokale afdeling, maar het komt vaker voor dat het partijbestuur anders besluit dan een afdeling die wel of niet wil meedoen aan verkiezingen. Een sterke SP afdeling die actief is op straat en in de buurten is een belangrijke voorwaarde voor de SP om de verkiezingen in te gaan. ‘We zijn daarom blij dat er in Rotterdam zoveel actieve leden in de afdeling zijn zodat er meegedaan kan worden aan de verkiezingen. Er is een sterke en ervaren kandidatenlijst en de afdeling is actief op straat en volop onder de Rotterdammers. Er is dus ook geen enkele belemmering om mee te doen, en ook Rotterdammers kunnen de komende verkiezingen op de SP stemmen,’ aldus Theo Coskun.

Reactie toevoegen

U bent hier