h

Geen wapenbeurzen in Rotterdam!

25 november 2021

Geen wapenbeurzen in Rotterdam!

Foto: SP Rotterdam

Donderdag 18 november vond er een demonstratie plaats tegen de komst van een wapenbeurs. Vanwege de aangescherpte corona maatregelen is de beurs uitgesteld naar februari 2022. De SP heeft vragen ingediend over de komst van deze wapenbeurs naar Rotterdam. We vragen de Burgemeester zich in te zetten om permanent af te zien van het houden van een wapenbeurs in Rotterdam.

Weer wordt de rode loper uitgerold voor een wapenbeurs. Het is onbegrijpelijk en verwerpelijk dat producenten van moordtuigen een welkom onthaal in deze stad krijgen. Op deze wapenbeurs staan naast grote internationale wapenproducenten, ook bedrijven als Elbit, de Israëlisch wapenfabrikant die nauw samenwerkt met Nederlandse bedrijven en overheid. De oorlogsindustrie profiteert keihard van oorlog en vernietiging.

De rol van Nederland in de internationale wapenhandel is gigantisch. Daarover presenteerde de SP afgelopen zaterdag op de Vredesdag ‘de Atlas van de Macht: Wapenhandel en Permanente Oorlog’. Van elke twee euro die wereldwijd omgaat in de handel in wapens gaat er één euro via een financiële constructie door Nederland. De SP is een actie gestart om een einde te maken aan de grote rol van Nederland in de internationale wapenhandel. De actie is steunen op sp.nl/vrede.

De Rotterdamse SP-fractie heeft zich al vaker uitgesproken tegen wapenbeurzen. Wij tolereren het niet dat Rotterdam wapenbeurzen toestaat en hebben Burgemeester Aboutaleb gevraagd of hij zich wil inspannen om de komst van wapenbeurzen tegen te gaan.


 SP Rotterdam fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: Wat de SP betreft geen uitstel maar afstel in Rotterdam voor deze wapenbeurs. Er moet geen plek in Rotterdam zijn waar dodelijk wapens worden gepromoot alsof het kinderspeelgoed is. Deze wapens worden bijvoorbeeld getest op de Palestijnse bevolking. Ik heb de Burgemeester gevraagd of hij de komst van wapenbeurzen actief wil ontmoedigen en weren.’

Reactie toevoegen

U bent hier