h

Geen discriminatie bij Eurovisie!

7 mei 2021

Geen discriminatie bij Eurovisie!

Foto: Eurovision

De SP las op AD.nl het bericht ‘Te zware mensen mogen niet naar Fieldlab-evenementen en dus ook niet naar het songfestival'.  De SP vindt het verwerpelijk dat mensen met overgewicht niet welkom zijn bij het Eurovisie Songfestival. Discriminatie moet voorkomen en bestreden worden. Daarom heeft de SP vragen gesteld hierover.

Recentelijk kwam het nieuws dat er toch publiek wordt toegestaan bij de Eurovisie evenementen, ondanks de heersende coronapandemie. Het Eurovisie Songfestival is bestempeld als Fieldlab evenement waarvoor speciale voorwaarden gelden. Als gevolg hiervan zijn mensen uit ‘risicogroepen’ niet toegestaan deel te nemen aan deze evenementen. Onder andere mensen met overgewicht worden gezien als risicovol en zijn daarom niet welkom bij het Eurovisie Songfestival.

Het Eurovisie Songfestival zou een feest voor iedereen moeten zijn. Door de strike regels vallen mensen buiten de boot en de SP vindt dat onwenselijk. Discriminatie moet voorkomen en bestreden worden. Daarom hebben we vragen gesteld aan de wethouder hierover.


U bent hier