h

Bewoners in actie tegen verhuurder Frame Vastgoed

8 april 2021

Bewoners in actie tegen verhuurder Frame Vastgoed

Foto: Google Maps

Bewoners van de Grienderwaard en Ravenswaard flats in Ijsselmonde hebben veel onderhoudsklachten. Hun huisbaas Frame Vastgoed voert geen tot slecht onderhoud en reparaties uit. En dat terwijl de bewoners veel huur moeten betalen aan Frame Vastgoed. Zij hebben last van tocht in huis, schimmelproblematiek, verouderde keukens en sanitair etc. De bewoners pikken het niet meer en hebben daarom de SP ingeschakeld. Aanstaande zaterdag 10 april 13:00 gaan bewoners eisen overhandigen aan Frame Vastgoed.

De bewoners hebben met ondersteuning van de SP afdeling een enquĂȘte verspreid en daaruit blijkt dat 95% procent van de bewoners problemen ervaart. Bewoners zijn ontevreden met Frame Vastgoed en eisen verbetering.

Aanstaande zaterdag 10 april 13:00 gaan de bewoners daarom hun eisen overhandigen aan Frame Vastgoed. Bewoners eisen onder andere groot onderhoud en huurverlaging voor iedereen. Gemiddeld betalen bewoners 700 euro per maand voor woningen die gewoon niet goed worden onderhouden of verbeterd. Nieuwe bewoners moeten zelfs ongeveer 900 euro huur betalen.

Tot 2015 waren deze sociale huurwoningen in Ijsselmonde in bezit van Woonstad Rotterdam. Sinds Frame Vastgoed de woningen heeft overgenomen zijn de huren steeds maar gestegen terwijl de klantenservice en onderhoud sterk achteruit is gegaan. Frame Vastgoed is slecht bereikbaar (1 uur per dag doordeweeks) terwijl bewoners eerder 24 uur, 7 dagen per week met hun oude verhuurder Woonstad Rotterdam in contact konden komen. Bewoners zijn ten einde raad door alle problemen en komen daarom in actie.

Op steeds meer plekken in Rotterdam worden (sociale) huurwoningen verkocht en overgenomen en de huren verhoogd terwijl de woonkwaliteit niet of nauwelijks wordt verbeterd. Frame Vastgoed en andere verhuurders moeten zich houden aan hun grondwettelijke verplichting en goed onderhoud uitvoeren. Gezond wonen is een basisrecht.

De eisenoverhandiging in Ijsselmonde zal aanstaande zaterdag 10 april 13:00 plaatsvinden bij het speeltuintje tussen de Grienderwaard en Ravenswaard flats.

U bent hier