h

Kledingbanken voorzien in primaire levensbehoefte

21 januari 2021

Kledingbanken voorzien in primaire levensbehoefte

Naar aanleiding van het initiatief van SP – ondersteund door de raad – zal wethouder Grauss in gesprek gaan met de Kledingbank Rotterdam. Daarnaast zal burgervader Aboutaleb in gesprek gaan met het Rijk over een herdefiniëring van de Kledingbank als weggeefwinkel. Volgende week zullen de resultaten van beide gesprekken duidelijk worden.

Met de harde lockdown van vorige maand heeft de Kledingbank ook de hulpverleningsfunctie moeten sluiten. Volgens de coronamaatregelen van 15 december zijn Kledingbanken niet essentiële winkels. Dit klopt ten dele, want de Kledingbanken kennen naast een winkelfunctie ook een welzijnsfunctie. Jaarlijks voorziet de Kledingbank 3500 volwassenen en kinderen gratis van goed en passend kleding in ieder seizoen. Deze groep kwetsbare Rotterdammmers heeft helaas geen ander mogelijkheid. Dat is op zichzelf een pijnlijke realiteit om te erkennen. 

De SP erkent de noodzaak van het beperken van contactmomenten tegen de verspreiding van het coronavirus. Echter, staat de bestrijding van het coronavirus voor ons op gelijke voet met de bestrijding van de groeiende armoede.

De SP heeft de wethouder gevraagd om persoonlijk in gesprek te gaan met de Kledingbank Rotterdam en samen opzoek te gaan naar een toereikende oplossing. Het liefst zien hulpverleners dat de welzijnsfunctie van de Kledingbank heropend wordt. Daarom zijn wij blij dat ook de burgemeester in gesprek gaat met het Rijk over de rol van Kledingbanken in het welzijnsbestel.

 

 

U bent hier