h

Een luchtkasteel

17 september 2020

Een luchtkasteel

Foto: Luc Schol / Pieter Schol

“We zijn geen stap opgeschoten met dat nieuwe Feyenoord stadion,” zegt Pieter Schol burgerraadslid van de SP. “Het zijn praatjes voor de bühne. Het enige wat is gebeurd, is dat de schulden zijn opgehoogd met enkele miljoenen voor het technisch ontwerp en dat we 20 miljoen besteden aan een overkluizing terwijl dat bedoeld is voor woningbouw.”

“Laten we niet vergeten dat de club Feyenoord nog steeds de eis stelt dat het minimaal 25 miljoen moet verdienen met het nieuwe stadion”, vervolgt Schol. “En dat het businessplan nog helemaal niet klopt. Bovendien wil de club ook eigenaar worden van het stadion. Voor hoeveel dan? Wat gaan ze betalen en aan wie? En wie draait op voor al de schulden als volgend jaar alsnog de club de stekker eruit trekt?”

Allemaal vragen waar de SP Rotterdam zich zorgen over maakt. Het wordt steeds meer een luchtkasteel. Nu weer opgepompt met nietszeggende uitspraken van Mark Koevermans, directeur Feyenoord. Want wat zegt de club nu eigenlijk: niets. En het college doet maar alsof er niets aan de hand is en dat we op koers liggen. Misschien geldt dat voor mensen die niet kunnen rekenen. Maar helaas kunnen socialisten dat wel.

U bent hier