h

Actie in Hoogvliet tegen de huurverhoging

9 augustus 2020

Actie in Hoogvliet tegen de huurverhoging

Foto: SP Rotterdam

Gisteren stonden we met 3 kameraden van de SP in Hoogvliet om steun te verwerven voor onze petitie tegen de huurverhoging. Hoogvliet staat al langer in het teken van veel onvrede rondom huisvesting, door het slechte onderhoud van Vestia en het slopen van woningen in Oudeland.

Ondanks de hitte wisten we toch veel mensen te spreken en een fiks aantal handtekeningen op te halen. Het bleek echter wel dat Hoogvlieters met een koopwoning minder snel de petitie wilden tekenen dan de mensen die huren. Huisvesting is zo ook een splijtzwam voor de werkende klasse; mensen met een koopwoning voelen zich snel minder verbonden met huurders omdat zij geen huisbaas hebben.

Als socialisten is het dan ook belangrijk dat we kijken naar hoe we huisvesting organiseren op een manier die die splijtzwam doorbreekt en hoe we verder mensen met een koopwoning kunnen betrekken.
Naast de vele handtekeningen voor de petitie waren er ook een aantal mensen die naast de huurverhoging ook vooral de SP interessant vonden en graag in de toekomst mee wilden doen met acties of activiteiten. Als partij staan we zelfs in tijden van corona en hitte voor de mensen klaar, wat toch wel wat mooie sympathie opwekt.

Deze actie is voor ons zeker nog niet het einde van de strijd tegen de huurverhoging. Graag zetten we die voort (als corona ons dat toelaat), met een actie in het Oude Westen op 15 augustus en eentje in de Tweebosbuurt op 22 augustus. Wilt u meedoen met acties of activiteiten van de SP? Stuur dan vooral een mailtje naar rotterdam@sp.nl !

Foto: SP Rotterdam

U bent hier