h

Solidariteit tijdens (corona) crisistijd

8 juli 2020

Solidariteit tijdens (corona) crisistijd

Foto: Luc Schol / SP Rotterdam

Vandaag dient de Rotterdamse SP fractie een voorstel in voor een solidariteitsfonds tijdens de coronacrisis. Dit fonds wordt gefinancierd door wethouders en raadsleden respectievelijk 25 en 15 procent van hun salarissen af te laten staan, die vervolgens ingezet kunnen worden voor armoedebestrijding en andere publieke nutszaken.

De coronacrisis heeft aangetoond dat samenwerking en solidariteit onmisbaar zijn voor onze samenleving. De politiek moet de solidariteit bevorderen en organiseren om willekeur, tweedeling en ongelijkheid te bestrijden. De vergoedingen voor raadsleden en salarissen van wethouders, in verhouding tot mensen met een laag inkomen en mensen met een middeninkomen, zijn erg hoog. Daarom pleiten we voor het oprichten van een solidariteitsfonds met gelden afgestaan door raadsleden en wethouders.

SP Fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: “In deze tijden van coronacrisis komen zowel de gemeente als veel Rotterdammers in de financiële problemen. Volgens de SP, die al langer werkt met een afdrachtregeling, is het dan niet meer dan normaal dat politici hun financiële steentje bijdragen. Door de salarissen van onze gemeenteraad te matigen, kunnen we geld vrijmaken voor de sociale problematiek die de coronacrisis verergert en tegelijkertijd de privileges van politici afbouwen.”

 

U bent hier