h

Rotterdamse belteams blijven actief

17 juli 2020

Rotterdamse belteams blijven actief

Foto: SP

De lokale Corona hulplijnen zullen tijdens en na de coronacrisis in de lucht worden gehouden en waar nodig ondersteund worden. Een voorstel van de Rotterdamse SP fractie hiervoor is gisteren in de gemeenteraad aangenomen. Welzijnsorganisaties en de gemeente Rotterdam hadden de handen ineen geslagen en belteams opgericht voor een praatje of hulp aan Rotterdammers. De gemeente Rotterdam schakelt bellers van 14010 door naar het actieve belteam in de buurt van de beller.

Organisaties in alle gebieden in Rotterdam hebben een eigen belteam met hulplijnen opgetuigd. Veel Rotterdammers hebben gebruik gemaakt van deze speciale Corona hulplijnen. Deze hulplijnen zijn specifiek in het leven geroepen om met iemand (telefonisch) in contact te komen voor praktische zaken en om te kletsen. Ook voor het doorschakelen en opschalen naar hulp zullen de speciale lokale corona hulplijnen actief blijven.  

SP Rotterdam fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: 'Het is van enorm belang om deze speciale belteams actief te houden. Deze telefoonlijnen zijn een probaat middel gebleken tegen onder andere isolement en vereenzaming bij ouderen. De Rotterdamse SP afdeling heeft toen de coronapandemie uitbrak leden gebeld. We hebben gemerkt dat iedereen blij was om op deze manier in contact te blijven en om hulp aangeboden te krijgen. Heel mooi dat de belteams in de buurt beschikbaar zullen blijven voor Rotterdammers.'

U bent hier