h

ROOD Rotterdam Plakt tegen Institutioneel Racisme van de Belastingdienst

20 juli 2020

ROOD Rotterdam Plakt tegen Institutioneel Racisme van de Belastingdienst

Foto: ROOD Rotterdam

Zondag 19 Juli heeft ROOD Rotterdam het pand van de belastingdienst in Rotterdam ondergeplakt met posters met daarop ‘De belastingdienst is een racistisch instituut’, en daarnaast een collectie van nieuwsheadlines die dit punt ondersteunen.

Contactpersoon Sara Niknam: “In deze tijd waar racisme en de strijd hiertegen onder een vergrootglas liggen is het belangrijker dan ooit om de institutionele uiting van het racismeprobleem aan de kaak te stellen. Dit racisme is verweven met vrijwel iedere institutie van Nederland, maar juist in een voorheen zogenaamd ‘neutraal’ instituut als de belastingdienst, heeft dit racisme een hele directe en harde impact op talloze mensen hun leven gehad.” Wat wij nu vaak zien is dat het racismedebat vaak blijft hangen in individualistische dogma’s of bepaalde (historische) personen fout zijn of niet en of bepaalde uitspraken van individuen fout zijn of niet. Wij willen een stap verder gaan, en vooral kijken naar het concrete racisme wat nu voorkomt. Een bezem door instituten als de belastingdienst halen is een eerste stap. Zowel door foute regelgeving zoals bijvoorbeeld het extra controleren op nationaliteit te stoppen, als door de mensen die verantwoordelijk zijn voor deze criteria en de doofpot hierover simpelweg te ontheffen van hun functie binnen de overheid.

Foto: ROOD Rotterdam

 

U bent hier