h

Moet de winst naar de zakkenvuller of naar de vakkenvuller?

9 juli 2020

Moet de winst naar de zakkenvuller of naar de vakkenvuller?

Foto: SP

De SP afdeling Rotterdam vraagt bezoekers van de Albert Heijn aan de Goudse Rijweg waar zij vinden dat de gemaakte winst naartoe moet gaan. Ahold, het moederbedrijf van AH en bol.com, maakte tijdens het hoogtepunt van de coronacrisis 48% meer winst dan dat jaar ervoor. Dit komt neer op een bedrag van 645 miljoen euro. Terwijl vele supermarktmedewerkers harder moesten werken om ervoor te zorgen dat de schappen gevuld bleven, kregen zij geen hogere beloning.

Daarom staat de SP afdeling Rotterdam op vrijdag 10 juli om 15.00 uur bij de Albert aan de Goudse Rijweg met de vraag: “Moet de winst naar de zakkenvuller of de vakkenvuller?” Deze actie wordt door de SP als onderdeel van een campagne voor hogere lonen op meerdere plekken in het land gevoerd.

SP-woordvoerder Sara Niknam: “We zien dat vele supermarktmedewerkers op of rond het minimumloon moeten werken. Daardoor zijn en blijven zij afhankelijk van huur- en zorgtoeslag, terwijl de aandeelhouders hun zakken met de miljoenenwinsten hebben gevuld. De afgelopen 40 jaar zijn de lonen niet of nauwelijks gestegen en de lonen van de laagste inkomens zijn zelfs gedaald.”

Verschillende SP’ers vragen voorbijgangers om te kiezen tussen de winst naar de zakkenvuller of de vakkenvuller. SP-woordvoerder Sara Niknam: “De coronacrisis treft onze samenleving en ook onze economie hard. Toch zijn er bedrijven die forse winsten blijven maken en werknemers slecht betalen. De SP vindt dat degene die de winst opgebracht hebben hier ook voor beloond moeten worden.”

Bij de acties die de SP in het hele land voert, vraagt de partij aan mensen om zich aan te sluiten bij de oproep voor hogere lonen. Mensen kunnen zich aansluiten via: www.sp.nl/lonen

U bent hier