h

Vestia: Wij eisen ons geld terug! Stop de opgeblazen huurverhoging

19 juni 2020

Vestia: Wij eisen ons geld terug! Stop de opgeblazen huurverhoging

Foto: SP Rotterdam

Afgelopen donderdagavond vond de online huurdersbijeenkomst plaats, georganiseerd door de SP Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst sloegen zo’n 45 aanwezige huurders de handen ineen tegen de huurverhoging en voor beter onderhoud. De huurders beginnen hun acties maandag 22 juni bij Vestia aan de Hilledijk. Samen met SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman vragen zij de 2,5 miljoen euro terug die verloren is gegaan door fraude met onderhoudscontracten.

Dit is de aftrap van een tour langs alle woningcorporaties en commerciële verhuurders deze zomer in Rotterdam. De actie wordt kracht bijgezet met een groot springkussen in de vorm van een huis. Het is de mascotte van de landelijke campagne tegen de ‘opgeblazen’ huurverhoging. De Rotterdamse huurders steunen elkaar en zijn solidair. Zij eisen:

  • Stop het slopen en bouw goedkoper: daarom geen huurverhoging: 0% is genoeg!
  • Woonplicht en maximeren van de commerciële verhuur.
  • De buurt is de baas/basis: zeggenschap voor huurders en stoppen Rotterdamwet/ Nationaal Programma Rotterdam Zuid en een einde aan deze Woonvisie.

Dit zijn programma’s die niet de belangen van de gewone Rotterdammers dienen. In heel Nederland vinden in de week van 22 t/m 26 juni acties tegen de huurverhoging plaats. De landelijke actieweek eindigt vrijdag 26 juni met een corona-proof gesprek tussen Minister Ollongren en huurders om de huurverhoging van tafel te krijgen. De tour langs verhuurders in Rotterdam gaat ongeacht het resultaat door, omdat veel huurders naast te hoge huren ook last van gebrekkig onderhoud hebben. De petitie is via https://www.sp.nl/stopdehuurverhoging te ondertekenen. In Rotterdam spreken al bijna 1.100 mensen zich uit tegen de voorgenomen huurverhoging.

Een voorstel van de SP in de gemeenteraad om vanuit Rotterdam het kabinet op te roepen de verhuurdersheffing te stoppen, kreeg afgelopen donderdag alleen steun van Partij voor de Dieren, NIDA, DENK, 50Plus en PVV. Opvallend was het ontbreken van steun van GroenLinks en PvdA, partijen die in de Tweede Kamer tegen de verhuurdersheffing zijn.

Foto: Actiebijeenkomst 18 juni 2020

 

U bent hier