h

Tweebossers krijgen van Aboutaleb nul op het rekest

24 juni 2020

Tweebossers krijgen van Aboutaleb nul op het rekest

Foto: Fatih Hijnen

In de brief van 2 juni gericht aan de bewonersgroep Tweebos lezen we dat de Burgemeester vindt dat het op de lange baan schuiven van de sloop geen optie is. Dat terwijl de rechter in januari had uitgesproken dat de Tweebossers niet zijn betrokken bij de sloopplannen en daarmee de sloop een halt was toegeroepen. Met zijn uitspraak dat uitstel van de sloop geen optie is lijkt de Burgemeester de rechtsgang te ondermijnen. SP raadslid Taylan Cicek gaat 25 juni in debat met de Burgemeester om duidelijkheid te krijgen.

Tweebossers hadden in de brief vragen over de recente politie optreden, de leefbaarheid in de buurt en de geplande sloop. Daarnaast keken de Tweebossers uit naar een gesprek met de Burgemeester. In reactie op deTweebossers reageert de Burgemeester dat hij de start van de sloop in september wel ziet zitten. De wijk in ‘balans’ brengen lijkt het hoogste doel te zijn. Burgemeester Aboutaleb wacht het hoger beroep niet eens af. Het hoger beroep was aangetekend door Vestia, om de huurcontracten van 17 bewoners toch te laten ontbinden. Met zijn uitspraak dat uitstel van de sloop geen optie is lijkt de Burgemeester de rechtsgang te ondermijnen.

Bewoners worden gedwongen hun eigen buurt te verlaten. Ze willen niet weg, maar het stadsbestuur luistert niet. Er is bovendien een nijpend tekort aan betaalbare huurwoningen. Toch worden deze woningen en vele andere woningen in Rotterdam, die allemaal in prima staat zijn, gesloopt om bewoners met een dikkere portemonnee aan te trekken. Bewoners van de Tweebosbuurt krijgen weer nul op het rekest. Ze zijn zeer teleurgesteld door deze gang van zaken. De recente brief van de Burgemeester heeft bovendien veel onrust veroorzaakt bij de bewoners en na alles wat ze hebben meegemaakt verdienen ze het niet zo te worden behandeld. De Rotterdamse SP fractie gaat daarom tijdens de actualiteitenraad van 25 juni in debat  met de Burgemeester om duidelijkheid te krijgen.

U bent hier