h

Huurders weer de dupe van gesjoemel bij Vestia

17 juni 2020

Huurders weer de dupe van gesjoemel bij Vestia

Foto: Google Maps

De Rotterdamse SP fractie las het nieuws dat er weer miljoenenfraude is geconstateerd bij de woningbouwcorporatie Vestia. Volgens de Telegraaf blijkt er op grote schaal gerommeld te zijn met het uitbesteden van onderhoud aan huurwoningen in de regio Rotterdam. Volgende week gaat ons raadslid Taylan Cicek in debat met de wethouder hierover.

De SP trekt al langer aan de bel wat betreft de problemen met Vestia. Huurder zijn het zat om in slecht onderhouden woningen te verblijven. We hebben onlangs een zwartboek aangeboden aan Vestia met meer dan 1600 klachten.

De SP pleit voor de herwaardering van de Volkshuisvesting en bestrijd de marktwerking in de woningvoorraad. De problemen met Vestia zijn wat ons betreft de gevolgen van deze asociale marktwerking, waar huurders massaal de dupe van zijn.

We willen weten wat de omvang van de fraude is, om welke wijken het gaat en hoe huurders gecompenseerd gaan worden. Hoelang blijft dit college de huurders de rug toe keren in plaats van de problemen onder ogen te zien en in te grijpen? Daarom gaat de Rotterdamse SP fractie in debat met wethouder Kurvers tijdens de raadsvergadering van 25 juni.

U bent hier