h

Geen steun voor stopzetting patsercontroles

20 juni 2020

Geen steun voor stopzetting patsercontroles

Foto: Motie Stop Patsercontroles

Het is weer zover, business as usual. De "progressieve" PvdA en GroenLinks stemmen in de raad tegen onze voorstellen die concreet de macht van de politie beperken. Waar alle partijen van het college de laatste weken zich constant leken uit te spreken tegen racisme en politiegeweld, staan ze nu gewoon opnieuw aan de kant van etnisch profileren.

Ons voorstel om de schandalige patsercontroles af te schaffen werd zo door zowel PvdA als GroenLinks verworpen, met steun van D66. Dat beide partijen meeliepen in de Black Lives Matter demonstratie maar nu tegen maatregelen stemmen die de boosheid van de protesten concreet maken legt de hypocrisie van het college bloot. Ook het voorstel 'Start met stop-formulieren' heeft niet de steun van de meerderheid gekregen.

Als de raadsverkiezingen van 2022 eraan komen zullen de betrokken Rotterdammers die deelnamen aan de protesten dit hopelijk niet vergeten.

Foto: Motie Start met Stopformulieren

U bent hier