h

Geen steun vanuit Rotterdam voor 14 euro minimumloon

20 juni 2020

Geen steun vanuit Rotterdam voor 14 euro minimumloon

Foto: Fatih Hijnen

Twee gemeenten gingen ons voor, zij hebben wel vanuit hun raad een duidelijk signaal afgevuurd naar de Tweede Kamer. Zij willen dat het minimumloon wordt verhoogd naar 14 euro. In de Rotterdamse gemeenteraad heeft het voorstel helaas geen meerderheid gehaald.

SP Rotterdam fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: 'Ik hoopte nog op enig begrip en barmhartigheid voor onze hardwerkende mensen met een minimumloon. Helaas laten de bekende partijen de man met de pet weer in de steek'

Vorig jaar had de SP fractie ook een voorstel ingediend om gemeentelijke medewerkers en alle inhuur krachten als minimum 14 euro per uur uit te betalen. Dat voorstel had toen ook geen meerderheid gekregen.

Wil je actief zijn voor Voor14? Doe dan mee en sluit je aan!

https://www.voor14.nl/meedoen

 

 

U bent hier