h

Leefbaarheid Tweebosbuurt in het gedrang

19 mei 2020

Leefbaarheid Tweebosbuurt in het gedrang

Foto: Taylan Cicek

Op 16 mei is er een brand uitgebroken in de Tweebosbuurt. Tweebossers zijn zaterdagmiddag opgeschrikt door een brand in één van de woningen aan de Putsebocht. De bewoners maakten zich al eerder zorgen om de leefbaarheid van de Tweebosbuurt na de sloopplannen en de gedwongen verhuizingen. Er is veel leegstand en de leefbaarheid is in het gedrang. De Rotterdamse SP fractie heeft daarom vragen ingediend bij de Burgemeester.

Wethouder Kurvers heeft in de raad van 30 januari toegezegd dat hij een stap naar voren zou doen vanuit de verantwoordelijkheid voor de leefbaarheid van de wijk. Op 24 april had de bewonersgroep Tweebos een brief gestuurd aan het college waarin ze hun zorgen uiten over de leefbaarheid van de Tweebosbuurt en de bewonersgroep had de Burgemeester uitgenodigd voor een gesprek. Naar ons weten is de Burgemeester of de wethouder tot op heden niet op bezoek geweest om met de bewoners te praten.

De ware toedracht van de brand is momenteel onbekend, de bewoners maken zich zorgen om de buurt en ze willen zekerheid. Veel panden staan nu nog leeg en bewoners hadden al eerder zorgen geuit over de onveiligheid hiervan. De Tweebossers gedogen de krakers omdat zij tenminste voor bewoning zorgen en geen overlast plegen. Bewoners willen niets anders dan rust en woongenot in de wijk. Maar door de sloopplannen en de gevolgen ervan zijn de bewoners buitenspel gezet en is de leefbaarheid in het gedrang gekomen.

De Rotterdamse SP fractie vindt de situatie in de Tweebosbuurt zorgelijk en daarom hebben we vandaag schriftelijke vragen ingediend bij de Burgemeester.

Raadslid Taylan Cicek: 'De brand staat symbool voor de verloedering door de sloopplannen. Ik heb meermaals met de bewoners gesproken en ze geven aan dat de leefbaarheid van de wijk achteruit is gegaan nadat vele Tweebossers gedwongen zijn vertrokken. Ik roep de Burgemeester op om met de bewoners in gesprek te gaan om erachter te komen wat zij nodig hebben om de buurt weer leefbaar te maken.'

U bent hier