h

SP jongeren doen symbolische ontruiming van PvdA pand in solidariteit met Tweebosbuurt

6 oktober 2019

SP jongeren doen symbolische ontruiming van PvdA pand in solidariteit met Tweebosbuurt

Foto: SP Rotterdam

Zondag 6 oktober hebben de jongeren van de Rotterdamse SP (ROOD) het Rotterdamse PvdA pand beplakt met posters. Zo protesteren de jongeren tegen de Partij van de Afbraak en haar steun aan de sloop van de Tweebosbuurt. Dit is gebeurd samen met een aantal bewoners van de buurt die met sloop wordt bedreigd.

De Tweebosbuurt in Rotterdam is een buurt in de stad met voornamelijk betaalbare huurwoningen. Deze sloop werd bevochten door veel bewoners uit de buurt die in verzet kwamen tegen de uitzettingen. De Partij van de Arbeid besloot donderdag 3 oktober om niet mee te stemmen met een voorstel om de sloop van de buurt een halt toe te roepen en heeft zich tot nu toe altijd achter de massale sloopplannen geschaard.

SP vertegenwoordiger Tijs Hardam: “De PvdA laat zien aan welke kant zij staan en dat is zeker niet de kant van de bewoners. Met de sloop van deze buurt wordt Rotterdam nog minder toegankelijk voor lagere inkomens en komt de betaalbare huur nog verder onder druk te staan. Normale mensen worden uitgezet voor de belangen van het grote geld en de gemeente.” “Door dit pand te beplakken willen wij samen met de Tweebossers een statement maken tegen de failliete PvdA en duidelijk maken dat zij hun koers moeten wijzigen. De Rotterdamse sociaal-democraten kiezen politieke macht boven de belangen van mensen. Daarom maken wij hun pand, de kern van hun politieke partij, alvast klaar voor ontruiming. Van politieke principes is er namelijk bij de PvdA niets meer over.”

Het pand aan de Willem Smalthof wordt beplakt met karton+tape, en slogans als “De PvdA is ideologisch failliet” en “De Tweebosbuurt ontruimen?, dan ook het PvdA pand”. Hierbij worden de jongeren van de SP ondersteund door vertegenwoordigers van de Tweebosbuurt.

Foto: SP Rotterdam

Foto: SP Rotterdam

Foto: SP Rotterdam

U bent hier