h

De raad zet onrechtvaardige sloop Tweebosbuurt onverminderd door

9 oktober 2019

De raad zet onrechtvaardige sloop Tweebosbuurt onverminderd door

Foto: SP Rotterdam

Afgelopen donderdag 3 oktober was op verzoek van de SP het debat over de juiste cijfers sociale huurwoningen na sloop Tweebosbuurt. Raadslid Cicek riep in het debat op tot een nieuwe, rechtvaardige samenwerkingsovereenkomst te komen door met alle betrokken partijen consensus te bereiken over een overeenkomst die voor alle Rotterdammers een goede oplossing is.

Collegepartijen waren afgelopen september verbaasd in de krant dat de 137 woningen die voor Tweebossers gereserveerd waren in de nieuwe nieuwbouw daarna gewoon in de vrije sector komen. In de recentelijke uitspraak van de rechter werd duidelijk dat de sloop vast ligt in de politieke plannen. Het college kon er een stokje voor steken. Ze konden daden bij hun woorden voegen en de sloop tegen houden als ze voor de motie stemden, maar dat is helaas niet gebeurd.

Onze oproep is niet ondersteund door de collegepartijen en Leefbaar Rotterdam. Hiermee bekennen deze partijen kleur, waaronder de PvdA. Ook nadat het nu bij iedereen bekend is, dat op termijn maar 19 procent van de woningen die in de Tweebosbuurt gaan terugkeren zullen behoren tot het sociaal segment. Partijen als de PvdA en GroenLinks vinden het dus prima dat er op termijn zo weinig sociale huurwoningen behouden blijven in de Tweebosbuurt.

‘Zonder instemming van deze raad zou de Tweebosbuurt niet gesloopt worden!’

SP Raadslid Taylan Cicek 

De Rotterdamse SP fractie blijft de Tweebosbuurt steunen, omdat de SP van mening is dat mensen hun huis niet uit moeten vanwege politieke keuzes. Het afbreken van sociale huurwoningen helpt onze stad niet verder. 

U bent hier