h

Icoon de Pompenburg op de nominatielijst voor sloop

24 oktober 2019

Icoon de Pompenburg op de nominatielijst voor sloop

Foto: Google Maps

In recente berichtgeving is te lezen dat (weer) een sociaal woonblok moet wijken voor een nieuwbouwproject. In het AD van 17 oktober wordt genoemd dat de Rotterdamse ontwikkelaar RED Development ‘grootse’ plannen heeft met het gebied aan de zuidoostzijde van het Hofplein. De ‘Pompenburg’, ook wel De Taartpunt genoemd, met 226 sociale huurwoningen is blijkbaar het doelwit van de desbetreffende projectontwikkelaar.

Deze icoon van de sociale volkshuisvesting staat dus op de nominatielijst voor sloop. De Rotterdamse SP-fractie betreurt dit nieuws en daarom hebben we vragen ingediend bij de wethouder.

Deze hardnekkige geruchten over een voorgenomen sloop van de prachtige bouw aan de Pompenburg zorgen voor veel onrust bij de bewoners. In reactie op een pamflet met het nieuws heeft onze partij al veel reacties tegen sloop ontvangen. In het centrum is sociale woningbouw tegenwoordig een zeldzaamheid en in heel Rotterdam is er een tekort aan sociale huurwoningen.

De SP wil dat er ook in het centrum ruimte is voor betaalbare woningen en vandaar dat de SP een aantal vragen heeft ingediend bij de wethouder.

U bent hier