h

Tweebosbuurt blijft strijdbaar ook na de uitspraak

11 september 2019

Tweebosbuurt blijft strijdbaar ook na de uitspraak

Foto: Fatih Hijnen

In de Tweebosbuurt werd gisteren een bijeenkomst georganiseerd door de bewoners naar aanleiding van de uitspraak van de rechter vorige week donderdag. SP Rotterdam was aanwezig bij de bijeenkomst.

Vorige week was woordvoerder van de groep, Menno Jansen, duidelijk: ‘’De strijd is nog lang niet gestreden, natuurlijk gaan we door’. De bewoners blijven, ondanks deze tegenslagen, toch sterk verenigd en blijven doorzetten. Want ze willen absoluut niet weg uit hun woningen. Een van de bewoners vraagt retorisch: ‘Je haalt een oude boom toch ook niet weg om deze te verplaatsen?’

Tijdens de bijeenkomst bleek duidelijk dat de bewoners zeker niet opgeven. De uitslag maakt ze zelfs sterker, maar bundelt ook hun krachten en daarom prijst burgerraadslid Burak Yildiz de bewoners.

Hij verzekert dat de SP zij aan zij met de bewoners staat en dat ze niet moeten opgeven. Yildiz: ‘De bewoners van Tweebos zijn een voorbeeld. Vestia en het college dachten dat de bewoners de sloop zouden pikken. Ze dachten dat de bewoners wel weg zouden gaan. Dat dachten ze verkeerd. De bewoners zijn nog altijd strijdbaar en gaan door tot het einde.’

U bent hier