h

SP Rotterdam woedend over uitspraak rechter inzake Tweebosbuurt

6 september 2019

SP Rotterdam woedend over uitspraak rechter inzake Tweebosbuurt

Helaas voor de bewoners heeft de Rechter na een marginale toets een uitspraak gedaan die het grootkapitaal steunt.
Wat de SP betreft sterkt het ons in de overtuiging dat de rechterlijke macht de burgers niet meer beschermt tegen de hebzuchtige overheid. In Rotterdam zijn beleggers en projectontwikkelaars aan de macht.

Wij noemen dit “stadskapitalisme”. De democratie levert steeds meer in. De “linkse” partijen zoals de PvdA en Groen Links hebben de bewoners al eerder in de steek gelaten en ingestemd met de “bevolkingspolitiek” van dit college.

Woningcorporatie Vestia die vanuit haar missie voor de huurders had moeten staan is allang het schoothondje van de wethouder geworden. Dat zie je ook terug bij andere woningcorporaties. Rotterdam is de enige stad waar corporaties hun huurders voor het gerecht sleept.
Prestatieafspraken met de wethouder worden gedicteerd en de corporaties voeren uit. Waar is het institutionele verzet?

Onze boodschap aan de bewoners van de Tweebosbuurt is de moed niet op te geven en door te gaan met het verzet. Een verloren slag is nog geen verloren oorlog!

Aart van Zevenbergen,
SP Rotterdam fractievoorzitter

U bent hier