h

Kom 13 april naar de SP Vredesdag

11 april 2019

Kom 13 april naar de SP Vredesdag

Foto: SP / Vredesdag 2019

De wereld staat in de fik. Groeiende ongelijkheid, permanente oorlog en de klimaatcrisis produceren armoede, burgerslachtoffers en vluchtelingen op ongekende schaal. Toenemende onderdrukking van volkeren, mensenrechtenactivisten en journalisten staat tegenover een kleine groep die steeds meer macht en rijkdom in handen krijgt.

Als activisten verzetten wij ons hier wereldwijd tegen. Wij strijden voor sociale rechtvaardigheid. Onze succesvolle avond in Rotterdam over Internationale Solidariteit en de permanente oorlog krijgt een vervolg met de Vredesdag! Op zaterdag 13 april komen we bij elkaar, op de Vredesdag in Amsterdam. Om te praten over wat ons bindt en hoe we elkaar en de strijd voor sociale rechtvaardigheid kunnen versterken. Ook zijn er toffe muzikale optredens.

Zaterdag 13 april geven we de vredesbeweging samen met activisten vanuit Palestina, Turkije en het Rif-gebied (Marokko) een nieuwe impuls. We analyseren de grove winsten die de wapenindustrie maakt, de belangen die achter oorlog en onderdrukking schuil gaan en maken plannen voor acties voor internationale solidariteit!

Er zijn nog maar weinig plekken over, dus als je mee wil moet je je nog wel even snel aanmelden. Aanmelding is verplicht: https://doemee.sp.nl/vredesdag

In de middag zijn er workshops over:

  1. Wapenhandel en de oorlog in Jemen
  2. Hoe geven we vorm aan internationale solidariteit?
  3. Europese militarisering en de NAVO

Met als sprekers o.a.

  • Nawal Ben Aissa, activist van de Hirak-beweging (Marokko)
  • Bette Dam, journalist en schrijfster
  • Ludo de Brabander, Vrede vzw
  • Shawan Jabarin, activist uit Palestina
  • Feleknas Uca, HDP (Turkije)
  • Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid SP

De SP Rotterdam verzamelt zich om 9.30 uur bij HEMA op het station en nemen de Intercity Direct van 9.41 uur richting Amsterdam. Hopelijk zien we je daar!

Zaterdag 13 april 11:00 tot 17.00 uur

Pakhuis de Zwijger, Amsterdam

Foto: SP / Vredesdag 2019

U bent hier