h

Een VVD-college met dure huizen en vieze lucht

2 juli 2018

Een VVD-college met dure huizen en vieze lucht

Het heeft honderd dagen geduurd maar de Rotterdammers hebben een nieuw stadsbestuur. Een coalitie van VVD, GroenLinks, PvdA, D66, CDA en CU-SGP heeft deze week haar plannen gepresenteerd. Meer dure koopwoningen bouwen en ´middeldure´ huurwoningen van 1000 euro per maand betuigt niet bepaald van realiteitszin.

De zinloze extra controles op mensen met een uitkering wordt doorgezet, verdere korting op alle vormen van maatschappelijke ondersteuning ook, net als korting op bewonersinitaitieven en welzijnswerk. Wijkteams kunnen de druk nu al niet meer aan, zoals het vernietigende Rekenkamerrapport meldde. Kortom, er wordt VVD-beleid uitgevoerd door zogenaamde 'linkse' partijen. De SP is een groot voorstander van isoleren van huizen net als andere maatregelen op het gebied van duurzaamheid, maar bij wie komt de rekening te liggen? De lucht wordt ook weer viezer want GroenLinks, nota bene, wil blijkbaar de milieuzone afschaffen. Dit terwijl het kabinet zojuist twee soorten milieuzones heeft voorgesteld.

De SP moet hard oppositie voeren tegen dit elite-beleid. Fractievoorzitter Aart van Zevenbergen: “De zogenaamde linkse partijen hebben het onderspit gedolven bij de VVD. De Woonvisie wordt voortgezet met de sloop van 12.000 betaalbare woningen en er wordt bijgebouwd, maar dan in het duurdere huur- en koopsegment. Van alle sociale woningen die worden opgeknapt wordt de huur maximaal verhoogd. Wel staan er veel plannen voor het verduurzamen van woningen, heel goed, maar bij wie komt de rekening te liggen? Is dit college er voor de meeste Rotterdammers of voor de happy few?”

U bent hier